FOTBAL ŞI BANI Calificare cu efecte economice

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 15 octombrie 2013

Calificare cu efecte economice

Echipa naţională de fotbal are astăzi o mare şansă să facă un pas decisiv către reintrarea în lumea bună a fotbalului mondial. Meciul tricolorilor cu Estonia şi partida Turcia - Olanda sunt decisive pentru calificarea la barajul pentru turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia de anul viitor. Calculele hârtiei nu mai sunt foarte multe, dacă Olanda nu pierde la Istanbul, şi echipa noastră învinge, locul doi este asigurat. În cazul în care Turcia câştigă, atunci tricolorii au nevoie de o victorie la scor, minim 5-0 în funcţie şi de diferenţa din meciul de la Istanbul. Suspicioşi, turcii au început deja să discute în jurul unei eventuale victorii la scor a tricolorilor, pe care o consideră imposibilă în condiţii normale de joc, tocmai de aceea au solicitat observatorului să fie extrem de atent la tot ce se întâmplă pe Arena Naţională. Atacantul Ciprian Marica a renunţat la calcule, fiind convins că turcii au o misiune imposibilă: "Mai ai avem un hop, trebuie să câştigăm cu Estonia. Nu îmi fac calcule, nu mă gândesc la celălalt meci, important este ca noi să câştigăm. Olanda este greu de învins şi sunt sigur că se va bate pentru poziţia a 8-a pe plan mondial (n.r. în clasamentul coeficienţilor întocmit de FIFA), ceea ce înseamnă cap de serie la tragerea la sorţi". Selecţionerul Victor Piţurcă recunoaşte că presiunea este una extraordinară: "Estonia este o echipă foarte valoroasă, imprevizibilă, care în campania trecută a ajuns la baraj. În campania asta nu a mai avut acelaşi randament. Cu Olanda, era să producă o surpriză şi tratează fiecare meci la fel. Nu sunt îngrijorat, dar sunt preocupat. Sunt emoţii şi este o presiune formidabilă".

O calificare la Campionatul Mondial ar reprezenta o şansă uriaşă pentru redresarea fotbalului autohton. Dincolo de fanii fotbalului, participarea la un turneu final reprezintă o gură de oxigen pentru patronii de terase şi restaurante, pentru producătorii de băuturi răcoritoare şi de bere, dar şi pentru importatorii de electronice, ale căror vânzări cresc substanţial (cu aproximativ 20%) în perioada unui Campionat European sau Campionat Mondial. Prezenţa echipei noastre naţionale în Brazilia nu ar face decât să crească interesul publicului pentru turneul final. Pentru Federaţia Română de Fotbal, calificarea poate însemna şi contracte de publicitate care să redreseze bugetul acestei instituţii, plus bonusurile substanţiale care vin de la FIFA. O echipă prezentă la Mondiale are o expunere foarte bună şi atrage o mulţime de sponsori dornici să-şi asocieze imaginea cu fotbalul de calitate.

Chiar dacă polul de interes al acestei grupe se află la Istanbul, acolo unde practic se va decide soarta locului doi, tricolorii speră să aibă parte de susţinerea consistentă a publicului la ultimul meci din această campanie, aşa cum a fost cu precedentele ocazii, la partidele cu Ungaria şi Turcia. Federaţia informează că bilete mai pot fi achiziţionate chiar şi astăzi, până la ora începerii partidei (21.00) preţurile fiind următoarele: peluze - 20, 25 şi 30 de lei (în funcţie de inel), tribuna a II-a - 30, 40, 60, 80 şi 120 de lei, tribuna I - 40, 50, 80 lei. Selecţionerul Victor Piţurcă va efectua mai multe schimbări în unsprezecele de start faţă de partida cu Andora, astfel Tătăruşanu îl va înlocui pe Lobonţ, Marica pe Keşeru, Tănase pe Maxim, iar Găman pe Chiricheş, în încercarea de a avea o echipă proaspătă, capabilă să înscrie cât mai mult.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb