FOTBAL ŞI BANI Contractele antrenorilor, de competenţa procurorilor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 29 octombrie 2014

Contractele antrenorilor, de competenţa procurorilor

Rezilierea contractului fostului selecţioner Victor Piţurcă a ajuns un motiv de dispută aprigă între fostul şi actualul şef al Federaţiei Române de Fotbal. Fotbalul autohton recurge tot mai des la competenţele procurorilor pentru a face lumină în anumite poveşti tenebroase, iar plecarea lui Piţurcă în Arabia, fără plata unor compensaţii, conform contractului, a devenit motiv de plângere penală.

Comitetul Executiv al FRF nu a votat, conform uzanţelor, rezilierea contractului fostului selecţioner Victor Piţurcă, decizia de încetare a colaborării cu tehnicianul nefiind supusă aprobării, deoarece a fost asumată de preşedintele Răzvan Burleanu. Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, a anunţat că Răzvan Burleanu, va ajunge la DNA pentru că a prejudiciat instituţia pe care o conduce cu peste un milion de euro reziliind contractul lui Piţurcă fără să-i solicite acestuia despăgubiri. În contractul lui Piţurcă, întocmit în perioada când preşedinte al FRF era Mircea Sandu, exista o clauză de reziliere de 1.400.000 de euro, indiferent care dintre părţi solicita ruperea înţelegerii. Răzvan Burleanu susţine însă că rezilierea contractului a fost în beneficiul ambelor părţi: "Prejudiciul nu poate să fie decât estimat şi nu poate fi stabilit decât de o instanţă. În niciun caz federaţia nu a fost prejudiciată în nuanţa pe care dumneavoastră aţi dorit să o introduceţi. Vă asigur că toate procedurile în ceea ce priveşte rezilierea contractului cu Victor Piţurcă s-au respectat. Această reziliere este în interesul domnului Piţurcă, dar şi în interesul fotbalului românesc. Comitetul Executiv a votat decizia Comitetului de Urgenţă care mă mandata la vremea respectivă să negociez rezilierea, încetarea contractului cu domnul Piţurcă pe cale amiabilă. Înaintea meciului cu Ungaria s-a semnat un act adiţional la acest contract. Era un meci de maximă importanţă, care putea fi câştigat, dar care putea fi şi pierdut, am luat decizia de a semna acest act adiţional astfel încât fiecare dintre părţi putea să denunţe contractul fără plata niciunei cauze. M-am gândit că, în contextul în care am fi suferit ca echipă naţională un eşec cu Ungaria urmat de un eşec sau un rezultat nu pozitiv cu Finlanda, să am această posibilitate de a nu trebui să plătesc, nu eu, ci FRF, încetarea contractului cu selecţionerul. Mai mult decât atât, echipa naţională nu este un loc unde să ţii pe cineva cu forţa. Dacă un angajator ţine pe cineva cu forţa, ce performanţe ar mai avea angajatul la locul de muncă? Acesta a fost gândul şi cu Victor Piţurcă, să nu ţin cu sila la naţională pe cineva care nu îşi mai doreşte acest lucru. Victor Piţurcă nu voia să plătească absolut niciun ban. Ar fi rămas. Şi am optat pentru această perspectivă". Burleanu a adăugat că prin rezilierea contractului, Victor Piţurcă nu va putea avea pretenţii în ceea ce priveşte o parte din posibila primă de calificare la Euro 2016.

După 10 zile de incertitudine şi mai multe refuzuri din partea unor tehnicieni autohtoni, Comitetul Executiv al FRF a validat propunerea preşedintelui Răzvan Burleanu cu privire la conducerea tehnică a echipei naţionale. În aceste preliminarii funcţia de selecţioner este preluată de Anghel Iordănescu, fost Director Tehnic în cadrul FRF, iar Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea vor fi secunzii acestuia. Angajat al FRF, Anghel Iordănescu va semna un alt contract, acesta urmând să fie validat în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb