FOTBAL ŞI BANI Drepturile TV au salvat de la faliment mai multe formaţii din Liga 1

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 decembrie 2010

Drepturile TV au salvat de la faliment mai multe formaţii din Liga 1
  • document ataşat Drepturile TV pe an
    apasă aici pentru a descărca.

    Banii obţinuţi din vânzarea drepturilor TV au salvat de la desfiinţare mai multe cluburi din Liga 1 în acest sezon. Aflată pe locul 11 în Europa în ceea ce priveşte suma obţinută pentru transmisia meciurilor din campionat, 28,3 milioane de euro pe sezon, "Liga lui Mitică" se vinde mai bine decât competiţiile similare din Belgia sau Elveţia.

    În această toamnă, după ce echipa a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, patronul Unirii Urziceni a fost la un pas să desfiinţeze formaţia după ce a vândut mai mulţi jucători, iar altora le-a reziliat contractele. Ulterior, Dumitru Bucşaru a revenit la sentimente mai bune, misterul acestei decizii fiind lămurit de preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir: "Unirea Urziceni nu se poate des-fiinţa până în vară, pentru că ar trebui să ne dea înapoi banii pe drepturile de televizare". În sezonul 2009-2010, formaţia din Urziceni a terminat campionatul pe locul 2 şi a primit de la LPF 2,5 milioane de euro. Pentru cluburile cu pretenţii mai mici, banii din drepturile TV reprezintă 50% din bugetul pe un an, dar nici formaţiile cu pretenţii, precum Dinamo, Steaua, Rapid nu ignoră această sursă de venit. La finalul turului mai mulţi preşedinţi au admis că echipele lor au mari probleme financiare, banii obţinuţi pentru televizarea partidelor fiind singura sursă sigură de venit pentru sezonul viitor. Într-o situaţie extrem de delicată se află Universitatea Craiova, una din formaţiile ale cărei meciuri înregistrează audienţe bune.

    Drepturile TV pentru meciurile din Liga 1 sunt deţinute în acest moment de consorţiul format din RCS&RDS şi Antena 1, care a plătit 102 milioane de euro pentru un contract pe 3 ani. Conducerea Ligii speră ca anul viitor să reuşească să obţină un plus de cel puţin 10% la semnarea unui nou contract, 115 milioane de euro fiind suma minimă pe care o doresc cele 18 cluburi din prima divizie.

    Grila după care sunt retribuite echipele este foarte clară: Locul 1 primeşte 3,2 milioane de euro; Locul 2 - 2,5; Locurile 3,4 - 2,2; Locurile 5,6 - 2; Locurile 7,8 - 1,8; Locurile 9,10 - 1,5; Locurile 11,12 - 1,2; Locurile 13,14 - 1. Echipele care vor promova în Liga 1 încasează câte 800.000 de euro.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb