FOTBAL ŞI BANI Falimentul definitiv al unor idei

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 10 octombrie 2017

Falimentul definitiv al unor idei

Ultimele două meciuri jucate de tricolori în preliminariile pentru CM 2018 au oferit răspunsuri la mai multe întrebări lansate în timpul mandatului germanului Cristoph Daum, cel mai bine plătit selecţioner din istoria echipei naţionale şi în acelaşi timp omul cu cele mai slabe rezultate într-o campanie de calificare din ultimii 50 de ani.

Aria de selecţie nu este atât de îngustă pe cât pretindea germanul, de altfel s-a dovedit că şi-o îngusta singur, jucătorii tricolori nu sunt atât de slabi pe cât s-a afirmat şi nici atât de lipsiţi de ambiţie, iar în fotbal dialogul direct este mai important decât cel non-verbal. Faptul că ultimele patru goluri ale naţionalei au fost marcate de jucători ignoraţi de Daum (Budescu şi Keşeru) sau selecţionaţi, dar uitaţi în tribune,(Deac) spune destul de multe despre relaţia acestuia cu fotbaliştii şi cât de mult îi "simţea". Fără să producă revoluţii, Cosmin Contra, noul selecţioner, a reuşit să ofere o altă imagine a echipei naţionale, formaţie mult mai motivată, mai combinativă, capabilă să revină după două şocuri consecutive (gol primit şi jucător eliminat) într-un meci care avea miză doar pentru gazde. Nu trebuie să ne minţim, cu Danemarca jocul nu a diferit cu mult de cel din era Daum, mai este foarte mult de lucru pentru ca formaţia să devină competitivă, dar măcar putem spune că a existat dorinţă. E un punct de plecare.

După acest experiment, foarte greu se va mai apela la un tehnician străin care să conducă prima reprezentativă, deşi ideea nu este atât de rea dacă este pusă în aplicare cum trebuie şi se apelează la un tehnician cu experienţă, dar încă în activitate. De asemenea, ideea managerului priceput, dar fără experienţă în fotbal, se apropie de faliment. Greşelile administraţiei Burleanu sunt tot mai evidente şi sunt decontate de toţi iubitorii de fotbal, care aşteaptă calificări la turneele finale. Este clar că actualul preşedinte nu cunoaşte fenomenul şi nici nu ştie să intervină atunci când lucrurile scapă de sub control, în plus, mulţi dintre colaboratorii săi apropiaţi sunt în aceeaşi situaţie, fără trecut fotbalistic. Aducerea lui Contra a survenit foarte târziu şi a fost făcut cu vădite scopuri "electorale", la fel ca şi cooptarea lui Adrian Mutu în staff-ul echipei naţionale. Dacă în primăvara viitoare nu ar fi avut loc alegeri pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal, cu siguranţă că Cristoph Daum şi-ar fi dus mandatul la bun sfârşit, poate ar fi avut parte şi de o prelungire a acestuia, pentru că în ciuda evidentelor probleme cu jocul echipei şi cu rezultatele, germanul era foarte amabil cu şeful direct, pe care ţinea să-l laude în toate ieşirile publice.

Încă se vorbeşte despre reconstrucţie şi întinerire, două chestiuni valabile doar pentru o echipă de club nu şi pentru una naţională, dar asta se face de aproape 15 ani, fără să se construiească nimic. Ambiţia lui Contra nu este suficientă pentru obţinerea unei calificări, mai e nevoie de multe alte lucruri concrete pentru ca peste doi ani să nu plângem în barbă, din nou, după o calificare ratată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Reconstructie si intinerire cu Lobont si, mai nou, cu Mutu?!?

    De ce a fost adus Mutu la Nationala? Ca sa-i invete pe baieti sa traga pe nas?!? 

    1. Nuci ca sa le explice pe indelete detaliile trucarilor meciurilor in cardasie cu mafia nationala si internationala a caselor de pariuri... Putina lume isi mai aduce aminte cum , dupa ce am fost tocati de sarbi acum niste ani,Serbia -Romania 5-0, hahalera asta a intrat in contact cu niste agenti de pariuri de prin Serbia, iar de atunci "unge si invarte rotitele" astfel incat omerta sa functioneze... Intrebati-l pe tovarasul Smeada, de la asociatia stabilimentelor caselor, cum se imparte "caschcavalu' la arbitri, jucatori, antrenori, maseuri etc, iar daca va tranteste iritat telefonul in nas aveti o prima confirmare... De fapt ,chestiunea e de competenta procuraturii si a trupelor speciale,ce ar trebui sa intre cu tanchetele peste stabilimentele pariurilor si cercetarea tuturor elementelor infractionale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb