FOTBAL ŞI BANI FRF se îndreaptă spre colapsul financiar

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 noiembrie 2011

FRF se îndreaptă spre colapsul financiar

Federaţia Română de Fotbal se confruntă cu un set de probleme fără precedent. Ratarea în serie a calificărilor la turneele finale ale Campionatelor Europene sau Mondiale a dus la secătuirea vistieriei, deoarece nu au mai venit bani de la UEFA sau FIFA, rezultatele tot mai slabe au dus la pierderea sponsorilor, iar decizia de a dezafilia Universitatea Craiova a trimis tot Comitetul Executiv la DNA. Colapsul finaciar vine ca o consecinţă a unor decizii manageriale mai puţin inspirate. Lipsa de rezultate este în strânsă legătură cu aceste erori. Într-un sistem gândit eronat sunt şanse mici să se dezvolte armonios posibilii pretendenţi la tricoul tricolor.

În ultimii 11 ani, performanţele la nivelul echipei naţionale se pot număra pe ... degetul de la o mână, calificarea la Euro 2008, în rest numai eşecuri, turneele finale ale CM -2002, 2006, 2010 şi CE 2004, 2012. Traduse în bani, aceste nereuşite înseamnă mai multe zeci de milioane de euro pierdute printre degete. Ultima campanie ratată a însemnat un minus de cel puţin 7,5 milioane de euro, bani oferiţi de UEFA. După Euro 2008, FRF a primit 8,5 milioane de euro doar de la forul continental, 7,5 pentru participare plus câte 500.000 de euro pentru fiecare punct câştigat (egalurile cu Franţa şi Italia). Prezenţa la Campionatul European ar fi însemnat automat şi noi contracte de publicitate, aşa cum s-a întâmplat în 2008. De altfel, plecarea lui Ionuţ Lupescu şi scandalul legat de dezafilierea Universităţii Craiova, ajuns între timp pe masa DNA, a dinamitat încrederea eventualilor sponsori în actuala conducere a FRF.

Încercând să transmită un mesaj către procurori, în direct la TV, preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu a făcut decât să recunoască în mod public că forul pe care îl conduce se află într-o groapă din punctul de vedere al credibilităţii: "Din cauza scandalului dintre DNA şi Federaţia Română de Fotbal, unul dintre sponsorii importanţi ai echipei naţionale de fotbal a României ne-a notificat că renunţă unilateral la contract. Astfel, federaţia pierde anual aproape 500.000 de euro". Şeful FRF a refuzat să precizeze numele firmei care intenţionează să îşi retragă sprijinul. În ultimul an, două contracte s-au încheiat, cu un producător de automobile şi o bancă, respectivele nu şi-au manifestat dorinţa de semna o nouă înţelegere, iar în acest moment singurii sponsori majori sunt o companie care produce băuturi răcoritoare şi una de bere.

Cum toate acestea nu erau de ajuns, au mai apărut şi declaraţiile selecţionerului Victor Piţurcă, aces-ta refuzând ca echipa naţională să evolueze cu Grecia în ţară, pentru că nu doreşte să aibă parte de o atmosferă ostilă. Se produce astfel o nouă ruptură între echipă şi fani, asta după ce s-au făcut eforturi considerabile pentru ca echipa naţională să aibă un stadion la cele mai înalte standarde pentru partidele de acasă. Meciul cu Grecia, de astăzi, se va disputa pe teren neutru, în localitatea Altach din Austria.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acestea sunt roadele unei politici manageriale falimentare. Decont final.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb