FOTBAL ŞI BANI Investiţii de milioane de euro, comportament de Evul Mediu

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 3 octombrie 2012

Investiţii de milioane de euro, comportament de Evul Mediu

Fotbalul autohton a traversat una din cele mai negre săptămâni ale sale din ultimii 20 de ani. Din fericire la mijloc nu este vorba de ceea ce s-a întâmplat pe gazon ci doar de activităţile din jurul acestuia. Ultimele două etape ale Ligii 1 şi meciurile din Cupa României au scos la iveală nişte manifestări greu de acceptat într-un fotbal european. Rasism, violenţe fizice şi verbale, glume de cea mai joasă speţă, atacuri la viaţa privată a arbitrilor. Efectul acestor manifestări nu va întârzia să apară, tot mai mulţi sponsori fiind nemulţumiţi de mediul toxic care înconjoară fenomenul şi nu vor să le fie asociat numele cu astfel de derapaje. Faptul că Oţelul Galaţi a semnat un contract de sponsorizare foarte consistent ţine mai mult de faptul că recent clubul şi-a schimbat acţionariatul şi mai puţin de faptul că fotbalul nostru a devenit mai atractiv. Dar nici aici nu au dispărut problemele, nu mai puţin de 10 jucători din lotul fostei campioane fiind anunţaţi că din iarnă sunt liberi să plece la alte formaţii. Culmea este că tocmai investitorii din fotbal, oamenii care ar trebui să fie preocupaţi ca această "industrie" să funcţioneze la parametri optimi, sunt cei care au o contribuţie majoră în deteriorarea atmosferei.

UEFA deja analizează manifes-tările de la meciul Steaua - Rapid, există plângeri din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Dis-criminării şi a clubului Rapid. Scandările, manifestările deplasate şi bannerele rasiste de la acest meci au adus clubului organizator deja mai multe amenzi, de la Comisia de Disciplină a LPF dar şi din partea Jandarmeriei, dar cea mai aşteptată reacţie este aceea a forului continental, care este foarte drastic în astfel de cazuri. În plus derapajele unor oficiali ai clubului, de la manager la ofiţerul de presă, nu au darul de a oferi circumstanţe atenuante, ba din contră. Un alt moment neplăcut este legat tot de acest meci, când un jucător al Rapidului a fost foarte aproape să fie lovit de un suporter, care suporter a fost lovit brutal de un steward după res-pectivul incident. Chiar şi patronul celor de la Steaua este îngrijorat de posibilele repercusiuni ale acestor manifestări şi a decis ca la meciul de mâine cu FC Copenhaga, dar şi la următoarele etape să nu mai fie permis accesul cu niciun fel de banner pe stadion. Cu toate acestea, el nu s-a abţinut de la unele declaraţii cu tentă discriminatorie, oferind un bun exemplu pentru subordonaţii săi.

Un alt episod neplăcut este legat de ieşirea patronului formaţiei campioane la adresa arbitrului Cristi Balaj, pe care îl consideră principalul vinovat al înfrângerii suferite de echipa sa la Târgu Jiu. Arpad Pasz-kany a somat instituţiile statului să controleze firmele deţinute de arbitru, pentru că are informaţii că aces-ta are datorii de milioane de euro: "Să vă spun ceva în premieră. N-ar fi rău ca organele statului să se interezese de situaţia financiară a lui Balaj, care trăieşte pe picior mare, dar firmele lui au datorii de milioane de euro". Din fericire a venit meciul cu Manchester United, de aseară, din Liga Campionilor, şi orientarea declaraţiilor oficialilor clujeni s-a mutat în altă direcţie.

Într-un crescendo nedorit, după meciul din Cupa României, dintre FC Vaslui şi FC Botoşani, patronul gazdelor a năvălit pe teren foarte supărat pe propriii jucători. Conform spuselor unui jucător de la Botoşani, Adrian Porumboiu chiar l-a pălmuit pe atacantul Sabrin Sburlea, un gest mai rar întâlnit pe o arenă sportivă. Ulterior, botoşăneanul şi-a retras declaraţia, spunând că doar a auzit nişte ţipete. Ulterior, până să-l instaleze pe Viorel Hizo, patronul lui FC Vaslui nu s-a abţinut să nu jignească şi câţiva tehnicieni de la alte formaţii, care ar fi refuzat eventualele sale oferte. Aceste ieşiri sunt greu de acceptat într-o lume civilizată, imaginea de ansamblu a fotbalului autohton fiind extrem de proastă, iar pierderile financiare sunt inerente.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-a si gasit cine sa "analizeze manifes-tările de la meciul Steaua - Rapid". Pai mai bine si-ar analiza propriile guverne, cel italian, cel francez, cel german, cel olandez samd, care tipau peste tot ca tiganii si musulmanii trebuie goniti sau chiar omorati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb