FOTBAL ŞI BANI Minim sportiv şi financiar în Liga Campionilor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 24 noiembrie 2011

Minim sportiv şi financiar în Liga Campionilor

Campioana Ligii 1 nu a reuşit să dea lovitura, nici financiar şi nici sportiv, din participarea în grupele Ligii Campionilor. Cum Oţelul a pierdut toate cele cinci meciuri de până acum şi sunt şanse mari să fie înfrântă şi în ultima întâlnire din grupă de la Lisabona, gălăţenii nu se vor bucura de bonusurile financiare acordate pentru echipele care acumulează puncte. Fiecare victorie în Ligă este premiată cu 800.000 de euro, iar obţinerea unui meci egal este recompensată cu 400.000 de euro. Nici vânzarea de bilete nu a reuşit să se apropie de estimările iniţiale, chiar dacă în Capitală au venit două echipe cu nume în Europa, Manchester United şi Benfica Lisabona. În cele trei partide disputate pe Naţional Arena, gălăţenii au reuşit să aducă aproximativ 38.000 de spectatori, un adevărat record negativ al competiţiei. Practic, campioana nu a reuşit să umple nici măcar un stadion de mărime medie în toate meciurile disputate pe teren propriu. În aceste condiţii banii încasaţi pe bilete au acoperit cheltuielile de închiriere a arenei, iar la club a ajuns o sumă des-tul de mică. Din fericire, indiferent de ce face o echipă, se încasează o sumă minimă garantată de către UEFA: 7,2 milioane de euro (3,9 milioane de euro pentru participare şi câte 550.000 de euro pentru fiecare din cele 6 meciuri jucate în grupa). La această sumă se va mai adăuga un bonus în iarnă, 3-4 milioane de euro, din market pool.

După ultimul meci pierdut pe teren propriu, 2-3 cu FC Basel, preşedintele celor de la Oţelul a admis că echipa sa părăseşte competiţia pe uşa din dos: "Am lăsat senzaţia că puteam mai mult, dar la acest nivel, cu greşeli individuale impardonabile, e greu să emiţi pretenţii. Basel ne-a taxat la sânge. Am avut de multe ori senzaţia că vedem două echipe de categorii diferite. A fost o evidentă diferenţă de forţă dintre cele două echipe. Din păcate, ieşim cu capul plecat din competiţie".

De altfel, formaţia din Galaţi poate înregistra un nou record negativ în ceea ce priveşte participările autohtone în grupele celei mai puternice competiţii intercluburi a lumii. Astfel, în cele 8 participări ale echipelor din prima divizie în Liga Campionilor, niciuna din cele trei echipe nu a părăsit competiţia fără să câştige măcar un punct. Cea mai bogată zestre a înregistrat-o Unirea Urziceni în sezonul 2009-2010, 8 puncte, şi cea mai săracă Steaua, 1 punct în 2007-2008 şi 2008-2009. În ceea ce priveşte banii câştigaţi de formaţiile noastre în această competiţie nu se poate face o comparaţie exactă, pentru că premiile oferite de UEFA au crescut în ultimii ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb