FOTBAL ŞI BANI Primul pas spre 30.000.000 euro!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 14 iulie 2015

Primul pas spre 30.000.000 euro!

Steaua va face astăzi primul pas spre banii acordaţi de UEFA echipelor care ajung în grupele Ligii Campionilor. Miza este una enormă, în cazul Stelei bonusurile de la forul continental plus cota din market - pool şi vânzarea de bilete pot ridica întreaga sumă primită la 30.000.000 de euro. Suma este una extraordinară pentru o competiţie precum Liga 1, bugetele tuturor echipelor din prima divizie depăşind cu puţin 40.000.000 euro.

Din păcate, întâlnirea de astăzi găseşte echipa campioană într-o situaţie nu tocmai fericită, lotul este mult subţiat faţă de anul trecut, antrenorul neoficial este lipsit de orice fel de experienţă, iar rezultatele primelor două meciuri oficiale au dinamitat serios încrederea jucătorilor în forţele proprii. Dubla manşă este importantă şi în ceea ce priveşte parcursul în cupele europene, echipa eliminată în această fază părăseşte definitiv competiţiile UEFA. Echipa care merge mai departe chiar dacă va fi eliminată în turul următor ajunge în play-off-ul Europa League. Pentru Steaua şi prezenţa în grupele Europa League reprezintă o provocare din punct de vedere financiar, în funcţie de numărul de puncte acumulate putând să câştige şi din această competiţie undeva la peste 9.000.000 de euro.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Steaua a pierdut o întreagă echipă, Sânmărtean, Szukala, Keşeru, Prepeliţă, Latovlevici, Arlauskis, Pârvulescu, Luchin numărându-se printre jucătorii care au ajuns la alte echipe, transferurile realizate (Tudorie, Muniru, Alcenat, Tahar, Hamroun) fiind departe de aşteptările fanilor şi de ceea ce consideră specialiştii că îi trebuie unei echipe care vrea să atace grupele Ligii Campionilor . Ieri, cu 24 de ore înainte de meciul cu AS Trencin, Steaua l-a transferat pe atacantul francez al lui CFR Cluj, Gregory Tade, dar este evident că acesta va avea nevoie de ceva timp de adaptare. În plus, antrenorul cu care s-a câştigat eventul, Costel Gâlcă, a fost îndepărtat, în locul său fiind instalat fostul internaţional Mirel Rădoi, lipsit de orice experienţă ca tehnician şi care, din cauza faptului că nu a absolvit nicio şcoală de profil, apare în acte ca director sportiv.

Adversarul Stelei, AS Trencin, s-a întărit serios în ultima perioadă. În urmă cu doi ani, actuala campioană a Slovaciei a fost eliminată din preliminariile Europa League de către Astra Giurgiu, care a învins în deplasare cu 3-1 şi a remizat acasă, 2-2.

Meciul AS Trencin - Steaua, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, este programat astăzi, de la ora 21.30, la Zilina. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Spania, cu Alejandro Hernandez la centru, ajutat la cele două linii de Teodoro Sobrino şi de Cesar Garcia Fernandez; arbitru de rezervă va fi Iglesias Villanueva. Manşa secundă va avea loc pe 22 iulie, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sper sa se califice slovacii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb