FPPG salută iniţativa Parlamentului României de modificare a OUG 114/2018

T.E.
Politică / 28 august 2019

FPPG salută iniţativa Parlamentului României de modificare a OUG 114/2018

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) salută iniţiativa Parlamentului României de modificare a OUG 114/2018 şi solicită în continuare abrogarea de către Parlamentul României, în actuala sesiune extraordinară, a preţurilor reglementate la producătorii de gaze naturale şi eliminarea taxei de 2% pe care companiile din domeniul energetic sunt obligate să o plătească Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Aceste masuri prevăzute în Ordonanţă au condus la apariţia unor erori ce au provocat distorsionarea şi stoparea procesului de liberalizare a pieţei de energie, se arată într-un comunicat al FPPG remis Redacţiei.

FPPG este un partener de încredere al instituţiilor statului şi pune la dispoziţia autorităţilor studiul recent Emerton care propune o foaie de parcurs pentru asigurarea securităţii aprovizionării, accesibilităţii financiare şi competitivităţii gazelor naturale în România.

"Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze a promovat în ultimele luni dialogul între producătorii de gaze, distribuitorii şi furnizorii de gaze şi instituţiile statului, pentru a ajunge la cea mai bună soluţie în care facturile clienţilor casnici să fie rezonabile şi totodată piaţa gazelor să se dezvolte în continuare liberă şi concurenţial.

Asigurarea unei protecţii solide şi sustenabile pentru consumatorii vulnerabili de energie este un element esenţial pentru liberalizarea pieţei cu amănuntul pentru clienţi casnici, care permite întregii populaţii să îşi satisfacă nevoile energetice la un cost accesibil.

Experţii Emerton propun în studiul sus amintit mecanisme de protejarea a consumatorilor vulnerabili care pot fi implementate în piaţa din România." susţine Daniel Apostol -Director Relaţii Externe în cadrul FPPG, citat în comunicat.

În ciuda unor progrese substanţiale pe calea liberalizării pieţei gazelor din ultimii ani şi până la sfârşitul anului 2018, evoluţia sectorului de gazelor naturale din România către o piaţă matură şi atractivă este îngreunată de obstacole majore cum ar fi lichiditatea redusă de pe piaţa angro a gazelor care nu încurajează investiţiile în producţia de gaze sau concurenţa pe piaţa cu amănuntul; lipsa de transparenţă şi predictibilitate în ceea ce priveşte reglementările şi mecanismele care funcţionează în piaţa limitând atractivitatea segmentului pentru posibilii noi actori pe piaţă; lipsa unei scheme eficiente de protejare a consumatorilor de energie vulnerabili.

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) este persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, independentă faţă de autorităţile publice, fără caracter politic; este reprezentativă la nivelului sectorului de activitate "Energie, Petrol şi gaze şi minerit energetic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb