FPTR: Hotelierii din Republica Moldova vor să înveţe metodele de management de la români

Andreea Popescu
Miscellanea / 6 decembrie 2016

Hotelierii din Republica Moldova vor să înveţe metodele de management de la români

Hotelierii din Republica Moldova intenţionează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să înveţe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente, potrivit unui comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), remis Redacţiei.

Mai mulţi hotelieri din ţara vecină vor veni anul viitor la specializare în hoteluri româneşti, după ce, la jumătatea lunii noiembrie, o delegaţie din Republica Moldova a vizitat mai multe unităţi de cazare din Bucureşti.

Reprezentanţii hotelierilor din Republica Moldova au contactat în această toamnă FPTR, anunţând că sunt interesaţi să cunoască dotările camerelor şi facilităţile acordate de hotelurile româneşti, dar şi metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente - vânzări, rezervări, promovare, dar şi lucrul cu personalul. Răspunzând acestei cereri, FPTR, în colaborare cu SKAL România, a organizat in perioada 17 - 21 noiembrie 2016 un infotur în Bucureşti pentru o delegaţie formată din reprezentanţi ai hotelierilor din Republica Moldova.

"În prima fază au ajuns doar să viziteze hotelurile, dar ulterior, anul viitor, vor veni la şcolarizare practică. Nu sunt multe lanţuri hoteliere internaţionale în Republica Moldova, motiv pentru care hotelierii din această ţară, care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să înveţe de la noi, pentru că hotelurile româneşti sunt competitive pe piaţa europeană", a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele FPTR.

Reprezentanţii hotelierilor din Republica Moldova vor veni la şcolarizare în unităţile de cazare membre ale FPTR, care vor dezvolta aplicaţii practice special pentru ei.

În cadrul infotur-ului din perioada 17-21 noiembrie, hotelierii din Republica Moldova au vizitat 11 hoteluri de 3, 4 şi 5 stele, atât ale lanţurilor internaţionale, cât şi investiţii româneşti.

FPTR colaborează şi cu agenţiile de turism din Republica Moldova, care în perioada sărbătorilor de iarnă vor trimite în hotelurile membre ale federaţiei, aproximativ 3.000 de turişti. Sezonul turistic pentru moldoveni se încheie în data de 14 ianuarie 2017, când încă 2.000 de turişti moldoveni vor sărbători revelionul pe rit vechi.

În primele nouă luni ale anului 2016, au sosit în România 47.170 de turişti moldoveni, cu 18% mai mulţi decât în perioada similară a anului 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb