Franţa nu exclude posibilitatea reducerii participaţiei la Renault în 2016

Adina Lateş
Internaţional / 30 octombrie 2015

Actualizare 13:53 Veniturile Renault au crescut cu 9,4% în trimestrul trei, la 9,34 miliarde euro

Veniturile grupului Renault au crescut cu 9,4% în trimestrul al treilea, la 9,34 miliarde de euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinute de afacerile cu partenerii Nissan şi Daimler, precum şi de vânzările noilor modele pe piaţa europeană, potrivit unui comunicat de presă al grupului Renault.

Compania a pierdut totuşi din cota de piaţă în Europa, respectiv 0,3 puncte procentuale, la 9%, întrucât creşterea înmatriculărilor de vehicule ale Renault, de 6,5%, a fost sub avansul general al pieţei, de 9,2%, chiar dacă producătorul auto francez a lansat recent modele precum Captur, Kadjar şi Espace, se arată în comunicatul citat.

Cota de piaţă a mărcii Dacia în Europa s-a redus cu 0,3 puncte, la 2,1%.

La nivel global, înmatriculările de vehicule Renault au urcat cu 1,2% în trimestrul al treilea.

Motoarele şi vehiculele fabricate pentru companiile partenere Nissan şi Daimler au reprezentat peste jumătate din avansul de 10,2% al veniturilor diviziei auto a Renault.

Renault a suplimentat recent producţia de automobile subcompact Smart în Slovenia, pentru marca deţinută de Daimler, precum şi de SUV-uri Nissan Rogue în Coreea de Sud, pentru piaţa americană, potrivit sursei citate.

Directorul de vânzări al grupului, Jerome Stoll, a declarat că Renault a pierdut din vânzările europene pentru că producţia nu a ţinut pasul cu redresarea peste aşteptări a pieţei, ceea ce a dus la întârzierea livrărilor.

Grupul a confirmat estimările referitoare la rezultatele anului 2015 şi a îmbunătăţit previziunile pentru piaţa europeană

(I.D.)

---------

Guvernul francez nu exclude posibilitatea vânzării unei părţi din acţiunile pe care le deţine la constructorul auto Renault în 2016, pentru a-şi reduce participaţia la 15,01% din capitalul Renault, a declarat ieri ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, într-un interviu acordat cotidianului financiar francez Les Echos, preluat de Reuters.

În luna aprilie a acestui an, Guvernul francez şi-a majorat participaţia la Renault de la 15,01% până la 19,7% iar Macron a declarat de mai multe ori că Guvernul de la Paris ar dori să revină la nivelul de 15% însă până acum nu a oferit un calendar precis.

Întrebat despre o posibilă vânzare de acţiuni Renault de către statul francez în 2016, Emmanuel Macron a răspuns: 'Este posibil, nu s-a luat încă o decizie. Atunci când vom fi în situaţia de a ne apăra interesele o vom face. Pentru a reveni, aşa cum am promis, la nivelul de dinainte, adică 15,01%" a afirmat Macron.

Mai multe surse guvernamentale şi din apropierea constructorilor auto Renault şi Nissan au declarat pentru Reuters că Nissan a propus modificarea termenilor alianţei cu Renault prin majorarea participaţiei pe care constructorul nipon o deţine la partenerul francez în ideea de a echilibra relaţia dintre cei doi parteneri.

Macron a menţionat că Guvernul francez este favorabil aprofundării alianţei Renault-Nissan. "Viziunea noastră strategică, împărtăşită cu Carlos Ghosn, este să mergem spre o mai mare integrare a celor două entităţi. Trebuie să definim modalităţile acestei apropiere iar acest lucru rămâne de stabilit. Acesta este o chestiune industrială şi strategică iar problema acţiunilor se va pune atunci când va veni momentul", a declarat ministrul francez.

.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb