Franţa se opune unei fuziuni "Renault" - "Nissan"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 noiembrie 2015

Franţa se opune unei fuziuni "Renault" - "Nissan"

Guvernul de la Paris vrea ca alianţa dintre "Renault" şi "Nissan" să continue şi se va opune unei fuziuni între cei doi producători auto, a afirmat premierul francez Manuel Valls, la postul de radio Europe 1, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, unii directori ai companiei japoneze "Nissan" s-au declarat preocupaţi de creşterea influenţei Guvernului francez la "Renault", potrivit Agerpres. "Renault" şi "Nissan" au un parteneriat din 1999, în care "Renault" deţine 44,3% din acţiunile "Nissan", în timp ce "Nissan" controlează un pachet de 15% din acţiunile "Renault". Cu toate acestea, "Nissan" nu are în prezent drepturi de vot la "Renault", în timp ce statul francez, care în aprilie şi-a majorat participaţia deţinută la "Renault" de la 15% la 19,7%, a reuşit să-şi dubleze drepturile de vot la constructorul auto.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, face presiuni asupra şefului "Renault", Carlos Ghosn, să iniţieze o fuziune completă cu partenerul de alianţă "Nissan", în termenii doriţi de Guvernul de la Paris. Vineri a fost convocată o reuniune extraordinară a Consiliului de Administraţie de la "Renault", pe fondul tensiunilor crescute dintre Guvernul francez şi compania auto, pe tema alianţei dintre "Renault" şi "Nissan".

Manuel Valls a dezminţit informaţiile privind fuziunea, exprimându-şi speranţa că actuala alianţă va continua. "Statul îşi joacă pe deplin rolul în alianţă, ca acţionar. În acelaşi timp, avem deplină încredere în directorii Nissan şi Renault", a precizat oficialul francez. Acesta a reafirmat că Executivul şi-ar putea reduce participaţia deţinută la "Renault" de la 19,7% la aproximativ 15%.

Alte surse susţin că directorul general al alianţei "Renault-Nissan", Carlos Ghosn, a ignorat solicitările autorităţilor de la Paris şi în schimb ar putea reactiva propriile sale planuri privind consolidarea. Aceste planuri includ o fuziune completă, dar cu o influenţă mai redusă a Guvernului de la Paris, listarea la bursele din Tokyo şi Paris, şi stabilirea unui alt sediu central.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb