François Coste va conduce operaţiunile "Groupama" din România

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 ianuarie 2012

Poziţia de director general al Groupama Asigurări va fi preluată de François Coste, care a lucrat anterior la AXA, acesta urmând să o înlocuiască pe Sanda Nicoară, dacă va primi avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

"François Coste a fost numit în funcţia de director general al Groupama Asigurări. Sanda Nicoară, care ocupă această funcţie în prezent, îşi va relua postul de director general adjunct şi director operaţional în cadrul companiei. Coste îşi va prelua în mod oficial noile responsabilităţi după primirea avizului din partea CSA", se arată într-un comunicat la Groupama.

Coste a mai lucrat la Michelin între 1982 şi 1999 şi AXA timp de 12 ani, până în luna octombrie 2011.

Cea mai mare parte a parcursului său profesional s-a derulat în afara ţării de origine, în Europa, Asia şi Africa, unde a ocupat poziţii precum director financiar, director IT şi director regional operaţiuni, potrivit Mediafax.

"România este una din pieţele semnificative pentru Groupama, cu un potenţial deosebit de dezvoltare", a declarat Coste.

Din poziţia de director general adjunct în cadrul Groupama Asigurări, Nicoară a preluat în 2010 responsabilităţile de director general al companiei pe o perioadă determinată, după plecarea lui Denis Rousset.

Grupul francez Groupama a intrat în România în octombrie 2007, după ce a achiziţionat integral pachetul de acţiuni al BT Asigurări, în urma unei tranzacţii de 100 milioane de euro.

Prin preluarea diviziei de asigurări Garancia a grupului bancar OTP din Ungaria, în februarie 2008, Groupama a devenit şi acţionarul subsidiarei din România, alături de cele din Ungaria, Slovacia şi Bulgaria.

Ulterior, la începutul lunii aprilie 2008, Groupama a câştigat licitaţia pentru preluarea integrală a Asiban şi a plătit 350 milioane de euro pentru întregul pachet de acţiuni, controlat de CEC, BRD, BCR şi Banca Transilvania.

BT Asigurări şi Asiban au fuzionat în 2009 în Groupama Asigurări. Ulterior, în aprilie 2010, OTP Garancia Asigurări a transferat portofoliul de poliţe către Groupama Asigurări.

În 2010, veniturile din prime ale Groupama Asigurări şi OTP Garancia Asigurări au scăzut cu 9,1%, la 192 milioane euro, în urma măsurilor guvernamentale care au condus la scăderea puterii de cumpărare, reducerea puternică a volumului de credite noi şi "prăbuşirea sectorului de leasing", potrivit datelor publicate, miercuri, de grupul francez.

În moneda naţională, subsidiara locală a grupului francez a consemnat subscrieri de 716,65 milioane de lei, la care se adaugă veniturile Onix Asigurări (fosta OTP Garancia Asigurări).

Pierderile Groupama în România au crescut cu 32,9%, la 50,4 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb