Fratele lui Ludovic Orban pleacă de la Cotroceni

J.P.
Miscellanea / 26 octombrie 2021

Fratele lui Ludovic Orban pleacă de la Cotroceni

​​Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, a fost eliberat la cerere din funcţia de consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis. Decizia devine efectivă de la 1 noiembrie, potrivit unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, conform Hotnews.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 26 octombrie 2021, decretul privind eliberarea la cerere din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării. De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepţionala carieră profesională, pentru contribuţia avută la susţinerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administraţiei Prezidenţiale, Preşedintele României a decis conferirea Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler domnului Leonard Orban", se arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale.

Leonard Orban era consilier prezidenţial pe afaceri europene de la începutul primului mandat al lui Klaus Iohannis la Cotroceni, respectiv din ianuarie 2015.

Leonard Orban este absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii din Braşov şi al Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. În prezent, este profesor asociat în cadrul Universităţii Româno-Americane din Bucureşti.

Între mai 2001 şi aprilie 2005, Leonard Orban a fost negociator adjunct şi, ulterior, negociator şef cu Uniunea Europeană. Este semnatar al Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană (25 aprilie 2005, Luxemburg). A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, în perioada decembrie 2004 - decembrie 2006.

În ianuarie 2007, Leonard Orban a devenit primul comisar român. Între ianuarie 2007 şi februarie 2010 a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului. În perioada 2010 - septembrie 2011, Leonard Orban a fost Consilier prezidenţial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene. Este autor a numeroase articole şi studii publicate atât în presa românească, cât şi în cea internaţională, privind afacerile europene şi domeniul multilingvismului. În 2002 a fost decorat cu Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO.

Leonard Orban a fost numit Consilier Prezidenţial la data de 14 ianuarie 2015.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Încasează o pensie de cca 20000 lei. Nu pensie speciala. Pensie de bugetar...Hai Liberare!!

    o nulitate basisto-sorosista , care a taiat frunze la caini pe bani multi , Dumnezeu stie de ce !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb