FSANP: "MJ nu a depus la Guvern proiectul referitor la majorarea cu 10% a salariilor pentru angajaţii din penitenciare"

A.C.
Politică / 30 august 2017

"MJ nu a depus la Guvern proiectul referitor la majorarea cu 10% a salariilor pentru angajaţii din penitenciare"

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a precizat că Ministerul Justiţiei nu a depus la Guvern proiectul referitor la majorarea cu 10% a salariilor pentru angajaţii din penitenciare, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanţii FSANP au menţionat: "Guvernul Romaniei ne-a informat acum câteva minute că Proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la majorarea salariilor brute ale angajaţilor din penitenciare nu va fi discutat astăzi întrucat Ministerul Justiţiei nu a transmis pe circuitul de avizare vreun proiect în acest sens".

Federaţia reaminteşte că, ieri 29 august 2017, aflându-se la ceremonia de absolvire a Şcolii Naţionale pentru Pregătirea Agenţilor de Penitenciare, ministrul Justiţiei a dat în mod repetat asigurări că astăzi intra în Guvern pentru aprobare proiectul susamintit.

Guvernul discută, astăzi, un act normativ privind majorarea salariilor angajaţilor din penitenciare cu 10%, pentru a alinia veniturile acestora cu angajaţii din MAI şi MApN, ministrul Justiţiei precizând în debutul şedinţei Executivului că funţionarii din penitenciare fac parte din categoria ordine publică şi siguranţă naţională, însă nu au fost incluşi în prevederile ordonanţei 99/2016.

Mihai Tudose la începutul şedinţei Executivului a declarat: "Este o promisiune pe care am făcut-o împreună cu domnul ministru Tudorel Toader acum trei săptămâni că în cursul lunii august rezolvăm problema. Dat fiind faptul că era ultima şedinţă din august, am considerat că e de bun-simţ să aşteptăm ca acest proiect de lege să fie gata".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că funţionarii din penitenciare fac parte din categoria ordine publică şi siguranţă naţională, însă nu au fost incluşi în prevederile ordonanţei 99/2016.

Ministrul Justiţiei a menţionat: "Legea 152/2017 a fost aprobată şi avem ordonanţa 99/2016, prin care s-a mărit nivelul de salarizare pentru funţionarii cu statut special din categotria ordine publică şi sigurabnţă naţională. Funcţionarii cu statut special din penitenciare fac parte din această categorie, însă nu au fost prinşi în ordonanţă. În felul acesta a apărut o diferenţă de salarizare între cei făcând parte din aceeaşi categorie, familie ocupaţională. Proiectul de ordonanţă de urgenţă are două aliniate, prevede că în limitele celor 10% a ordonanţei precedente majorarea salarială se aplică şi funcţionarilor publici cu statut special din penitenciare, din ANP".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb