FSB: Marile bănci au nevoie de capital adiţional de 1.100 miliarde euro, până în 2022

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 noiembrie 2015

FSB: Marile bănci au nevoie de capital adiţional de 1.100 miliarde euro, până în 2022

Marile bănci din întreaga lume, în frunte cu "HSBC Holdings" Plc şi "JPMorgan Chase & Co.", ar putea avea nevoie de capital suplimentar de până la 1.100 de miliarde de euro, potrivit estimărilor Financial Stability Board (FSB), organism creat de G20 pentru evitarea repetării crizei financiare din 2008.

Conform FSB, băncile de importanţă sistemică trebuie să ajungă, în 2019, la o capacitate de absorbţie a pierderilor echivalentă cu cel puţin 16% din activele ponderate în funcţie de risc, iar în 2022 - la minimum 18%.

Deficitul înregistrat în prezent de bănci, faţă de nivelul de 18%, variază între 457 şi 1.100 miliarde de euro, în funcţie de instrumentele financiare luate în considerare, potrivit FSB. Dacă nu sunt luate în calcul trei bănci din China incluse pe lista FSB cu instituţiile financiare globale de importanţă sistemică, necesarul de capital este cuprins între 107 şi 776 miliarde de euro.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, care conduce FSB, declară că regulile actuale fac mai puţin probabilă prăbuşirea unei bănci, întrucât creditorii acesteia ştiu că vor suporta pierderi. Oficialul băncii centrale a menţionat: "Anterior, creditorii neasiguraţi ai unei bănci se bazau pe sprijinul statului şi din acest motiv nu dădeau o atenţie prea mare operaţiunilor acestora. Acum este pielea lor în joc, aşa că vor exercita presiuni mai mari, astfel că eşecul este mai puţin probabil".

Regulile FSB separă fondurile necesare pentru funcţionarea în continuare a unei bănci de datoriile acesteia, acumulate prin emisiuni de obligaţiuni.

Prin reevaluarea în scădere a obligaţiunilor sau convertirea lor în acţiuni, autorităţile de reglementare vor să se asigure că o bancă aflată în dificultate are resurse să se recapitalizeze fără să fie folosite fonduri publice.

Faţă de practicile anterioare, obligaţiunile cu prioritate la plată emise de bănci sunt expuse în mod explicit la pierderi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb