FT: Zeci de bancheri UBS, implicaţi în scandalul Libor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 decembrie 2012

FT: Zeci de bancheri UBS, implicaţi în scandalul Libor

Aproape treizeci de bancheri şi manageri de top din cadrul UBS AG Elveţia vor fi implicaţi în înţelegerea la care urmează să ajungă în curând instituţia cu autorităţile globale de reglementare în cadrul scandalului privind manipularea dobânzilor Libor, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Financial Times (FT).

Publicaţia menţionează că nu toate aceste persoane vor fi acuzate penal sau civil, iar nivelul lor de vinovăţie diferă.

Potrivit FT, UBS urma să finalizeze ieri înţelegerea cu autorităţile din Marea Britanie, SUA şi Elveţia, iar drept urmare banca va fi obligată să plătească aproape 1,5 miliarde dolari ca să pună capăt acuzaţiilor de manipulare a dobânzii Libor. În plus, sursele citate de FT arată că subsidiara niponă de valori mobiliare a UBS îşi va recunoaşte vinovăţia într-un caz penal din SUA.

Pactul dintre UBS, Comisia pentru Tranzacţii Futures cu Materii Prime din SUA, Departamentul de Justiţie din SUA, Autoritatea Serviciilor Financiare din Marea Britanie şi autoritatea din Elveţia - Finma - este aşteptat astăzi. În urma înţelegerii, UBS ar deveni a doua bancă, după "Barclays" din Marea Britanie, care recunoaşte că nu a avut un comportament corespunzător în legătură cu stabilirea dobânzilor interbancare Libor.

Săptămâna trecută, trei britanici au fost arestaţi în suburbiile Londrei, în cadrul investigaţiei privind manipularea Libor, măsura fiind prima de acest gen luată în cazul menţionat. Oficiul pentru Fraude Majore a pus în aplicare, cu sprijinul Poliţiei din Londra, trei mandate de percheziţie la domiciliul celor trei bărbaţi, în vârstă de 33, 41 şi 47 de ani, în Surrey (sudul Londrei) şi Essex (estul Londrei). Aceştia au fost duşi la un post al Poliţiei londoneze pentru interogatoriu, după care au fost eliberaţi pe cauţine. Unul din cei trei traderi reţinuţi, Tom Hayes, a fost angajat al băncilor UBS şi "Citigroup".

Scandalul Libor a izbucnit anul acesta, iar singura bancă penalizată până în prezent pentru manipulare este "Barclays" (290 de milioane de lire sterline).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb