600 de copii care participă la cluburile de programare CODE Kids organizate în bibliotecile publice din ţară sunt, de astăzi, elevi ai programului Şcoala verde din viitor, în urma parteneriatului dintre Fundaţia Vodafone România şi Fundaţia Progress, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, programul este gândit pe grupe de vârstă - 6 - 10 ani şi 10 - 14 ani -, şi îşi propune ca timp de şapte săptămâni să îi îndrume pe copii să îşi formeze abilităţi digitale prin parcurgerea activităţilor disponibile pe platforma de conţinut "Şcoala din viitor", participând la cursurile online organizate de Fundaţia Progress pentru iniţierea copiilor în utilizarea aplicaţiei Scratch, la dezbaterile pe teme de ecologie la care vor afla care sunt cele mai mari ameninţări la adresa mediului, dar şi cum putem găsi soluţii pentru ele cu ajutorul tehnologiei.
Dacă cei mai mici dintre cursanţi îşi vor exersa abilităţile, în principal, prin joc şi activităţi de tip "vânătoare de comori", cei din grupa de vârstă 10 - 14 ani vor intra într-o competiţie pe teme de durabilitate având de ilustrat în aplicaţia Scratch o soluţie pentru o problemă de mediu care îi preocupă. La finalul competiţiilor, atât copiii, cât şi bibliotecile pe care aceştia le reprezintă vor primi premii cu o valoare totală de 42.500 de lei.
"Ne bucurăm să ajungem cu «Şcoala verde din viitor» la copiii şi bibliotecarii din reţeaua Code Kids. Va fi, şi pentru noi, şi pentru ei, un exerciţiu de lucru în echipă şi o pledoarie pentru implicarea activă în înţelegerea şi rezolvarea problemelor de mediu din comunităţile locale", a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.
"Suntem entuziasmaţi să aducem în comunităţile noastre de mici programatori din bibliotecile publice resurse suplimentare prin parteneriatul cu Fundaţia Vodafone România. Este un exemplu foarte bun de colaborare între entităţi cu o misiune comună - aceea de a ajuta copiii care au cea mai mare nevoie de informaţie şi de dezvoltarea de competenţe, vorbindu-le pe limba lor şi făcând lucrurile cât mai plăcute şi distractive pentru ei", a declarat Camelia Crişan, CEO Progress Foundation.
Metodologia care stă la baza programului "Şcoala din viitor" a fost concepută de Fundaţia Vodafone Spania în colaborare cu Universitatea din Salamanca, în concordanţă cu cele cinci domenii de competenţă definite în cadrul DigComp, se mai arată în comunicat.