Băncile cooperatiste italiene "Banco Popolare" SC şi "Banca Popolare di Milano" Scarl (BPM) vor elimina 7% din forţa lor de muncă, respectiv 1.800 de angajaţi, şi vor închide sute de sucursale până în 2019, ca urmare a fuziunii lor.
Reducerile de locuri de muncă ar urma să se realizeze printr-o schemă de plecări voluntare.
În martie, "Banco Popolare" şi BPM au acceptat să-şi combine operaţiunile, după ce au primit acordul preliminar al Băncii Centrale Europene. În urma fuziunii va lua naştere cel de-al treilea mare grup bancar italian, după "UniCredit" SpA şi "Intesa Sanpaolo" SpA, cu active de aproximativ 171 miliarde de euro, o capitalizare de piaţă de aproape 5,5 miliarde de euro, peste 2.400 de sucursale şi aproximativ 25.000 de angajaţi.
Numărul sucursalelor va fi redus cu 14%, la 2.082 până în 2019, în condiţiile în care noua entitate vrea să-şi majoreze profitul net de la 600 de milioane de euro în 2015, la 1,1 miliarde de euro în 2019.
Giuseppe Castagna, directorul executiv al BPM, a declarat: "Dacă efortul de a îmbunătăţi operaţiunile de online banking vor depăşi aşteptările, am putea reduce reţeaua la 1.700-1.800 de sucursale".
Costurile integrării operaţiunilor celor două bănci sunt estimate la aproximativ 480 de milioane de euro.
Directorul executiv al BPM, Giuseppe Castagna, va supraveghea entitatea combinată, în timp ce preşedintele "Banco Popolare", Carlo Fratta Pasini, şi managerul general Maurizio Faroni vor deţine aceleaşi funcţii în noua bancă. Noua instituţie de credit, al cărei nume nu a fost dezvăluit deocamdată, va avea sediul administrativ în Milano şi sediul legal în Verona.
Acţionarii "Banco Popolare" vor deţine 54% din entitatea rezultată în urma fuziunii, iar acţionarii "Popolare di Milano" - restul, după majorarea capitalului de către "Banco Popolare" (tranzacţia implică o majorare a capitalului cu un miliard de euro de către "Banco Popolare").
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.05.2016, 06:50)
Asta e pe hartie in realitate o sa vedem.