G7 pune presiune pe Rusia

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 - 24 mai 2023

Sursa foto: https://www.g7hiroshima.go.jp/en/

Sursa foto: https://www.g7hiroshima.go.jp/en/

Volodimir Zelenski: "Atragem cât mai multe programe de sprijin pentru Ucraina" Rusia: "Prezenţa liderului Ucrainei la summitul G7, un spectacol de propagandă" Tensiuni China-Japonia, în urma summitului de la Hiroshima

Liderii G7 (grupul celor mai dezvoltate state din punct de vedere economic) au intensificat recent, în cadrul unui summit care s-a desfăşurat în Japonia (Hiroshima), presiunea asupra Rusiei, în contextul războiului pe care Moscova îl duce împotriva Ucrainei.

Liderii G7 (grupul celor mai dezvoltate state din punct de vedere economic) au intensificat recent, în cadrul unui summit care s-a desfăşurat în Japonia (Hiroshima), presiunea asupra Rusiei, în contextul războiului pe care Moscova îl duce împotriva Ucrainei. Liderii G7 au făcut apel la China să pună presiune asupra Rusiei în vederea încetării agresiunii împotriva Ucrainei, reafirmând totodată opoziţia faţă de orice "militarizare" chineză în Asia-Pacific.

Oficialii G7 au subliniat: "Este necesar să cooperăm cu China, având în vedere rolul acestei ţări în comunitatea internaţională şi dimensiunea economiei sale. Facem apel la China să dialogheze cu noi, inclusiv în forumuri internaţionale, pe teme precum criza climatică şi biodiversitatea.

Facem apel la China să exercite presiune asupra Rusiei pentru ca aceasta să-şi încetezez agresiunea militară şi să-şi retragă imediat, complet şi necondiţionat trupele din Ucraina".

Ucraina a dominat agenda summitului, iar liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a declarat că au fost aduse în atenţie formula de pace în conflictul militar cu Rusia, respectiv aspecte privind apărarea şi programele de sprijin. Liderul ucrainean a menţionat pe Twitter: "Atragem cât mai multe ţări şi cât mai mulţi lideri posibil de dragul Ucrainei. Apărare. Programe de sprijin pe termen lung pentru Ucraina. Finanţe şi economie".

După summit, liderul de la Kiev a adăugat: "Lumea ne aude glasul. Avem o înţelegere cu majoritatea lumii cu privire la fiecare punct important pentru Ucraina - garanţii de protecţie şi securitate, recuperarea tuturor teritoriilor noastre, a tuturor oamenilor noştri, justiţie, implementarea formulei noastre de pace. La Hiroshima, Ucraina a fost un participant cu adevărat onorat la summitul G7. Subiectul Ucraina este principal, respectul pentru toţi ucrainenii este deosebit. Sunt recunoscător G7. Am avut întâlniri cu preşedintele american Joe Biden, cu liderul Indoneziei, cu liderul Republicii Coreea. Am vorbit cu liderii din Vietnam şi Australia şi cu prim-ministrul Japoniei. Unitatea cu lumea, protecţia pentru ucraineni şi puterea statului ucrainean vor fi cel mai demn tribut adus memoriei oamenilor din diferite generaţii, ale căror vieţi au fost distruse şi călcate în picioare de răul rusesc".

Rusia califică drept "un spectacol de propagandă" prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la summitul G-7, relatează AFP, citând un comunicat al Ministerului rus de Externe (MAE), conform Agerpres.

"Liderii G7 l-au invitat la reuniunea lor pe liderul regimului de la Kiev, pe care îl controlează, şi au transformat evenimentul de la Hiroshima într-un spectacol de propagandă", a subliniat MAE rus, care consideră că "principala concluzie a summitului au reprezentat-o o serie de anunţuri pline de ură anti-rusă şi anti-chineză".

G7 a devenit "un incubator de elaborare, sub conducerea anglo-saxonilor, a unor iniţiative distrugătoare care pun în pericol stabilitatea mondială", a conchis MAE rus.

Joe Biden: "Avioanele de luptă furnizate Kievului nu vor ataca teritoriul rusesc"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a dat "asigurări categorice" omologului său american Joe Biden că avioanele de luptă F-16 care vor fi furnizate Kievului nu vor ataca teritoriul rusesc, relatează AFP şi Reuters, citându-l pe liderul de la Casa Albă.

Liderul american a dat vineri undă verde ca alte ţări să îi furnizeze Ucrainei aceste avioane de luptă de fabricaţie americană solicitate de multă vreme de Kiev. Biden a spus că avioanele F-16 vor putea fi folosite totuşi "oriunde trupele ruseşti se află în Ucraina".

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că este încrezător că ţara sa va primi avioanele F-16 necesare pentru a respinge invazia rusă.

Ambasadorul Japoniei la Beijing, convocat la MAE chinez

Sun Weidong, viceministrul chinez de Externe, l-a convocat pe ambasadorul japonez la Beijing, Hideo Tarumi, pentru a protesta oficial faţă de "exagerarea problemelor legate de China" la summitul G7 de la sfârşitul săptămânii trecute, informează Reuters, conform Agerpres.

Liderii G7 şi-au exprimat îngrijorarea faţă de tensiunile în creştere din regiunile maritime din vecinătatea Chinei, precum şi pentru situaţia drepturilor omului în această ţară, inclusiv în Tibet şi în provincia Xinjiang din nord-vest.

Conform unui comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing, Sun a afirmat că Japonia a colaborat cu alte ţări la reuniunea la vârf a G7 pentru "activităţi şi declaraţii comune (...) cu scopul de a denigra şi ataca China, amestecându-se grosolan în afacerile interne ale Chinei, încălcând principiile fundamentale ale dreptului internaţional şi spiritul celor patru documente politice dintre China şi Japonia" - o referinţă la declaraţia comună bilaterală din 1972.

Oficialul chinez a declarat că acţiunile Japoniei dăunează suveranităţii, securităţii şi intereselor de dezvoltare ale Chinei, iar ţara sa este "foarte nemulţumită" şi "se opune ferm" acestor acţiuni.

"Japonia ar trebui să îşi corecteze modul în care înţelege China, să ia act de autonomia strategică, să respecte principiile celor patru documente politice dintre China şi Japonia şi să promoveze în mod real dezvoltarea stabilă a relaţiilor bilaterale, cu o atitudine constructivă", a adăugat Sun Weidong.

Tarumi a replicat că este "firesc" ca G7 să se refere la probleme de interes comun, aşa cum a procedat şi în trecut, şi că grupul va continua să facă la fel şi pe viitor, atât timp cât China nu îşi schimbă comportamentul. "China ar trebui să facă mai întâi paşi pozitivi pentru a reacţiona la motivele de îngrijorare, dacă China cere să nu se facă referire la ele", a arătat diplomatul, conform documentului primit de presă.

Hirozaku Matsuno, secretar-şef al guvernului de la Tokyo, a evidenţiat ieri că politica ţării sale faţă de China a fost permanent de a insista asupra problemelor când este necesar şi de a solicita un comportament responsabil, făcând în acelaşi timp paşi pentru soluţionarea problemelor şi pentru cooperarea în chestiunile de interes comun.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Din puct de vedere economico-financiar si comercial acest

    conflict militar adanceste criza economica europeana,

    din pacate efectele ei se vor vedea si la noi in tara in 2025-2026  

    1. razboiul este costisitor dar politicienii se pare ca nu stiu asta sau nu ii intereseaza

      Din :) puc :) de vedere medical, când te năpădesc păduchii cel mai bine să cauți o soluție de pace, deparazitantă.

      Din put de vedere geofinaciar strategic Rusia nu este afectată de sancțiuni. Rușii nu mai au nimic, nici dorință. 

    Dacă nu puneau atâta "presiune" nu cucerea

    rusii Bahmut-ul,

    așteptăm Marea Contraofensiva PLĂTITĂ anticipat de anul trecut, a actorasului erou planetar cu 1 250 000 soldați inarmat pana în gat cu super arme NATO și sa aducă pe Putin de ureche la Curtea Internațională de Justitie 

    1. Rusii n-au cucerit nimic. Bucătărașul Prigojin a vrut să-și demonstreze măiestria și a lăsat 100 000 sovietici la dospit în Soare.

      Rusofobule, tu și înfrângerea banderistiilor vezi ca o mare victorie,

      si indienii erau cu mila fata de cei fără

      " duh" și minte 

      Propagandiste, moartea soldaților sovietici la pachet cu demolarea orașelor de rusofoni din sud-estul Ucrainei nu reprezintă victorii sovietice. :)))))))))

      Ma daca toti sunt rusi de ce fac razboi,de dragul ALTORA

      Numai bombardarea Dombasului cu multiple victime civile

      a lui Zelenski este victorie,

      hai ca esti dus cu pluta  

      Ucraina obisnuieste sa-si documenteze actiunile.

      Propaganda sovietica vopseste sinuciderile sovieticilor in culorile victoriei. :))))))) 

      Nu am văzut sa documenteze Ucraina :

      - săpăturile ilegale de pe canalul Basrtroe 

      - persecutarea preoților și enoriașilor romani ortodox.....  

      - persecutarea minorității românești, 

      interzicerea folosirii limbii materne, adică romana in scoli și gradinite.......

      - etc. etc. etc.......  

      Vorbeam despre stârvurile sovieticilor, despre echipamentele distruse, rezultate concrete. :)))))

      Ai spus de trei ori acelasi lucru, adica ucrainenii sunt vinovati de un lucru, de trei ori. Asta e nivelul rusesc! De papagal.

      Dar ești o mizerie săracă și tâmpițică. Îți voi reaminti la fiecare metru câștigat înapoi de Ucraina.

    Conflictul se va incheia cu pierderile teritoriale a Ucrainei a afirmat Brandon Weichert redactor la 19FortyFive.Conflictul se va incheia cu pierderile teritoriale a Ucrainei a

    afirmat Brandon Weichert redactor la 19FortyFive. 

    1. Ce aveti, mai, de va repetati!? A dat molima obsesiv-compulsiva peste voi? V-a infectat Putin?

    Capacitatea industrială a Chinei o depășește pe cea a NATO. Dacă nu se poate câștiga războiul proxy în Ucraina, de ce să nu se provoace un război în Pacific, prin recunoașterea independenței Taiwanului? Asistăm la demența sfârșitului unui imperiu. În maximum 5 ani, actualele structuri globaliste pentru care, cu servilism, ați introdus în sânge 4 doze letale pline de hidroxid de grafen, se vor prăbuși inexorabil. Iar în acel moment, inclusiv structurile externe care au susținut până la un punct nebunia mondialist- satanistă, se vor reorienta, iar unii fanatici vor alcătui noua diaspora, asemănătoare cu cea a anilor 50.

    1. Profetii anonimi sunt savurosi! Sa vina si Mama Omida! Bancherul Vali se concentreaza de un an sa-l omoare pe Putin. De altfel, cred ca deja l-a omorat si rusii l-au inlocuit cu o sosie. Am auzit ca si Campanella acesta leviteaza.

    “Ucraina îi îndeamnă pe bașchiri să se răzvrătească împotriva lui Putin

    și să-și exercite dreptul la autodeterminare”, dar minoritatile din Ucraina  

    NU CUMVA SA CEARA AUTODETERMONAREA , ca vin banderistii 

    si incep imediat exterminarea “democratica - conform statului de drept”

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb