ZIARUL BURSA

23 mai 2023
Ediţia din 15.08.2024
Sursa foto: https://www.g7hiroshima.go.jp/en/

China comunistă versus Planeta Pământ

Cătălin AvramescuEditorial / 23 mai 2023

Cătălin Avramescu

Românul are o vorbă. "Nu le nimereşte, dar le potriveşte!". Aşa se petrec lucrurile, uneori, şi în relaţiile internaţionale. Principalele state ale lumii libere, reunite în Grupul G-7, au programat o întâlnire la Hiroshima, în Japonia. Iar China comunistă, în căutare de tovarăşi de drum, a programat şi ea, cam în aceeaşi perioadă, o întâlnire cu şefii a cinci state din Asia Centrală.

Sursa foto: https://www.g7hiroshima.go.jp/en/

G7 pune presiune pe Rusia

V.R.Internaţional / 23 mai 2023

Volodimir Zelenski: "Atragem cât mai multe programe de sprijin pentru Ucraina" Rusia: "Prezenţa liderului Ucrainei la summitul G7, un spectacol de propagandă" Tensiuni China-Japonia, în urma summitului de la Hiroshima 

Liderii G7 (grupul celor mai dezvoltate state din punct de vedere economic) au intensificat recent, în cadrul unui summit care s-a desfăşurat în Japonia (Hiroshima), presiunea asupra Rusiei, în contextul războiului pe care Moscova îl duce împotriva Ucrainei.

De curând, Vladimir Putin, într-unul dintre discursurile sale dezarticulate, a acuzat "Occidentul" că vrea să împartă Rusia. Desigur, un asemenea plan nu există acum. Însă el ştie ceva.

Cum împărţim Rusia?

Cătălin AvramescuInternaţional / 23 mai 2023

"Gura nebunului adevăr grăieşte!" - spune o vorbă din popor. În cazul Rusiei contemporane, mă tem că este ceva adevăr aici. Mă tot uit, în stare de şoc, la televiziunea rusă. Mai nou unul dintre "realizatorii" de acolo a pretins că în Ucraina ruşii sunt ucişi şi chinuiţi precum evreii în vremea lui Hitler. Ce să mai comentezi, când s-a trecut de maximul neruşinării?...

Greva profesorilor, bucuria elevilor

Greva profesorilor, bucuria elevilor

O.D.Miscellanea / 23 mai 2023

Greva profesorilor a golit şcolile. Elevii, în general, se bucură de fiecare zi liberă care le este oferită. Greva profesorilor oferă astfel de zile, iar elevii se bucură, din motive diferite. Nu toţi, sunt şi şcolari îngrijoraţi de această situaţie, mai ales cei care au de susţinut examene la finalul acestui an şcolar. Altfel, revenind la "bucurie", o parte dintre elevi apreciază timpul liber în plus, o alta este alături de profesori în decizia luată.

Circa o pătrime dintre investitorii de la BVB aveau doar titluri de stat, la finele primului trimestru

Circa o pătrime dintre investitorii de la BVB aveau doar titluri de stat, la finele primului trimestru

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 mai 2023

La 31 martie, erau cel mult 141.570 de investitori la BVB, cu 6,5% peste numărul investitorilor din decembrie 2022, conform FCI Investitori activi sunt mai puţini de 40.000, potrivit ASF  

Aproximativ o pătrime dintre investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au doar titluri de stat, după cum reiese din datele ultimului raport al Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI).

Sursa foto: www.tts-group.ro

Transport Trade Services are undă verde pentru preluarea Decirom

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 mai 2023

Consiliul Concurenţei a aprobat concentrarea economică realizată prin dobândirea de către TTS a operatorului portuar din Constanţa  

Consiliul Concurenţei a aprobat concentrarea economică realizată prin dobândirea controlului unic de către Transport Trade Services (TTS) asupra Decirom, conform unui raport al transportatorului de mărfuri pe Dunăre publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scandal rasist în fotbal

Scandal rasist în fotbal

O.D.Sport / 23 mai 2023

Fotbalul are multe probleme, dar cea legată de rasism devine tot mai mare, în condiţiile în care au existat campanii întregi pentru combaterea ei, iar efectele nu au fost cele scontate.

MACRO NEWSLETTER 23 Mai 2023

MACRO NEWSLETTER 23 Mai 2023

Macroeconomie / 23 mai 2023

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au temperat creşterea anuală şi în aprilie 2023, până la 6,8%, de la 10,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,7%, după un declin de 0,6% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo