Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de preşedinte UNPR

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 4 martie 2016

Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de preşedinte UNPR

Valeriu Steriu - opţiunea generalului pentru viitorul preşedinte UNPR

Interimatul va fi asigurat de Neculai Onţanu

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a demisionat ieri din funcţie. Într-o scrisoare transmisă membrilor UNPR, acesta a precizat: "'În aceşti aproape şase ani de activitate politică, UNPR a fost adesea pus la încercare şi de fiecare dată am depăşit împreună obstacolele ce ne-au ieşit în cale. Cu toţii am ales drumul corect pentru partid şi cu toţii am dat dovadă de tărie de caracter atunci când a fost nevoie. Astăzi, UNPR este în faţa unui moment pe cât de dificil, pe atât de important pentru viitorul său. Prin urmare, în calitate de fondator, de preşedinte şi mai ales în calitate de membru al acestei echipe am ales să fac tot ceea ce ţine de mine pentru ca partidul să treacă şi peste acest obstacol''.

Interimatul funcţiei va fi asigurat de Neculai Onţanu, a mai spus Gabriel Oprea, adăugând că are obligaţia de a nu permite ca discuţiile ce îl vizează să afecteze imaginea formaţiunii politice pe care a fondat-o, precizând că rămâne "'un simplu membru de partid'': "'Nu este o decizie uşoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului şi întregii echipe o şansă în plus în acest an electoral. Am fondat UNPR şi am contribuit din plin la rezultatele de până acum, dar ştiu bine că nu aş fi reuşit fără ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră. Tocmai din acest motiv consider că am obligaţia umană şi colegială de a nu permite ca discuţiile ce vizează persoana mea să afecteze imaginea partidului. Mi-am făcut datoria faţă de UNPR, faţă de echipă şi îmi fac în continuare datoria, inclusiv prin înaintarea demisiei din funcţia de preşedinte. Rămân un simplu membru de partid, un coleg pe care vă puteţi baza şi un om care îşi respectă cuvântul dat".

În scrisoarea adresată progresiştilor, el susţine că opţiunea sa pentru viitorul preşedinte UNPR este Valeriu Steriu: "'Ştiu că, pentru orice partid, demisia preşedintelui nu este un moment uşor. Dar mai ştiu că UNPR are resurse interne de cea mai bună calitate. Astăzi, UNPR are peste 60 de parlamentari şi este al treilea partid parlamentar din România. Are proceduri democratice pentru alegerea conducerii şi are lideri care pot oricând să ţină partidul pe drumul corect. Interimatul funcţiei va fi asigurat de Neculai Onţanu, unul din oamenii de bază ai UNPR şi un foarte bun cunoscător al organizaţiilor din ţară. Pentru viitorul preşedinte al partidului opţiunea mea este Valeriu Steriu, un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele şi un lider cu potenţial deosebit. Sigur, decizia va aparţine forurilor statutare ale UNPR, însă cred că îmi revin atât dreptul cât şi obligaţia de a spune echipei, pe care am condus-o care este recomandarea mea pentru funcţia pe care o părăsesc astăzi''.

Dragnea: "Nu am ştiut de demisia lui Oprea"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că nu ştia de demisia lui Gabriel Oprea de la şefia UNPR, precizând că va avea discuţii cu Neculai Onţanu pentru a vedea cum va fi gestionată colaborarea în plan parlamentar şi local.

Liviu Dragnea a declarat, la sediul PSD, că, personal, regretă situaţia în care se află fostul său coleg de guvern Gabriel Oprea şi speră să treacă cu bine peste această perioadă. El a mai spus că relaţia cu UNPR nu intră într-o nouă etapă şi că protocolul semnat cu UNPR rămâne, teoretic, în vigoare. Dragnea a precizat că îl va căuta pe Neculai Onţanu, care va deţine interimatul la conducerea UNPR, şi vor avea o discuţie despre modul în care vor gestiona colaborarea în plan parlamentar şi local.

"Nu am ştiut. Am aflat şi eu, ca şi dvs, astăzi. (...) Sper să treacă cu bine peste această perioadă. Relaţiile dintre PSD şi UNPR nu intră într-o nouă etapă. Este vorba despre o relaţie de foarte mult timp. O să-l caut pe dl. Onţanu, am înţeles că statutar a rămas la conducerea UNPR ca preşedinte interimar. Este firesc să avem o relaţie bună între cele două partide", a declarat Dragnea, adăugând că "este important ce fac parlamentarii UNPR în Parlament, chiar contează".

De asemenea, Liviu Dragnea s-a referit şi la relaţia tensionată dintre liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi fostul preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea, potrivit Mediafax.

"Bănuiesc că şi domnul Tăriceanu va avea o discuţie cu domnul Onţanu. Este posibilă o discuţie şi în trei. Până la urmă sunt trei partide parlamentare. Nu ştiu în ce fel va schimba situaţia, dar o să vedem în zilele următoare", a mai spus liderul social-democraţilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb