GABRIEL OPREA: "UNPR nu va vota propunerile de modificare a Codului penal"

A. G.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2015

"UNPR nu va vota propunerile de modificare a Codului penal"

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat că atât el, cât şi colegii săi din Parlament nu vor vota modificările propuse la Codul Penal şi niciun alt proiect care "ar slăbi statul român". "Dacă cumva actuala coaliţie ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de parteneri, şi i-am spus-o inclusiv lui Victor Ponta şi vorbesc foarte serios", a declarat preşedintele UNPR, într-o emisiune difuzată de PRO TV.

Vicepremierul a subliniat că UNPR nu va vota în plenul Parlamentului propunerile de modificare a Codului penal: "Sunt totuşi militar şi am spus destul de clar: nu votăm aşa ceva. În momentul acela e o problemă în coaliţie, UNPR-ul are o problemă cu actuala coaliţie. Nu cred că se va ajunge la aşa ceva".

Spunându-i-se că, într-o astfel de situaţie, Guvernul nu-şi va putea trece proiectul fără votul parlamentarilor UNPR, Oprea a precizat: "Fiţi convins că nu-l va trece, în cazul în care orice proiect ar slăbi statul român".

Pe 9 iunie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat o săptămână dezbaterile privind proiectele de lege care aduc modificări Codului penal şi Codului de procedură penală, iar Ministerul Justiţiei, CSM, Parchetul General şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut termen două săptămâni pentru formularea unor observaţii. Un număr de 22 de proiecte de lege care modifică Codul penal şi Codul de procedură penală sunt acum în atenţia deputaţilor jurişti, potrivit Agerpres.

Preşedintele UNPR a mai declarat că a avut doar "întâlniri instituţionale" cu preşedintele Klaus Iohannis: "Acest proiect al nostru, politic, UNPR, are în pilonii respectivi faptul că sprijinim preşedintele României, indiferent cum îl cheamă. (...) Nu am avut cu domnul Iohannis decât întâlniri instituţionale. Uitaţi ce s-a întâmplat: m-a sunat domnul Mihalache, care este şeful Cancelariei (prezidenţiale - n.r.), am fost coleg cu el înainte să plec din PSD, şi el a plecat din PSD, şi m-a rugat să vin cu un sfert de oră mai devreme (luni, la Cotroceni - n.r.). M-am dus la el în birou, am băut cu el o cafea, am avut o discuţie particulară. Când am coborât împreună, la fără două minute, era presa şi m-a văzut, coboram scările cu domnul Mihalache, şi a făcut tot felul de scenarii. Nu, cu domnul preşedinte m-am văzut ultima oară când am discutat alături de colegii din coaliţie problema strategiei de securitate naţională, care e o strategie bună, am fost imediat de acord cu ea".

Domnia sa a dezvăluit că singurele discuţii despre o altă majoritate parlamentară şi o implicare a sa într-un viitor guvern au fost purtate cu liderii PNL Vasile Blaga, Alina Gorghiu şi Marian Petrache. Întrebat dacă a vorbit despre o nouă majoritate parlamentară, domnia sa a negat, menţionând că răspunsul său a fost că nu poate să iasă dintr-o majoritate, fiindcă şi-a dat cuvântul, iar UNPR este un partener serios.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că a existat o negociere politică în coaliţie despre trecerea portofoliului Justiţiei la UNPR, adăugând că nu ar avea nimic împotriva lui Robert Cazanciuc ca ministru de resort: "Pe domnul Cazanciuc îl cunosc de când era tânăr procuror, acum vreo 15 ani, era adjunctul lui Victor Ponta la Corpul de Control (al premierului - n.r.), amândoi erau magistraţi detaşaţi la Guvern. Este un om serios, bine pregătit. Nu aş avea nimic împotriva lui ca ministru al Justiţiei. Este o discuţie, a fost o negociere politică, ca Ministerul Justiţiei să treacă la UNPR. În momentul când se va oficializa, normal, se fac toate documentele legale, toate procedurile legale". Întrebat dacă Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a trecut la UNPR, Oprea a răspuns: "Nu, a fost o întreagă dezbatere". Fiind chestionat, de asemenea, dacă UNPR ar putea propune pe altcineva în locul lui Cazanciuc la Justiţie, vicepremierul a spus că peste tot sunt tot felul de propuneri.

Despre o eventuală remaniere guvernamentală, care ar putea avea loc în următoarea perioadă, pornind de la vacantarea postului de ministru al Transporturilor, în urma demisiei din funcţie a lui Ioan Rus, preşedintele UNPR a precizat: "Vă daţi seama că se va discuta în coaliţie numirea unui ministru la Transporturi, e şi normal, cât mai repede".

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că premierul Victor Ponta este capabil să remanieze cabinetul de miniştri ca să-şi salveze imaginea. Domnia sa a precizat că ar fi o soluţie "proastă", deoarece schimbarea cabinetului de miniştri ar forma tot "un guvern lipsit de legitimitate". De asemenea, copreşedintele PNL a mai spus că premierul le poate oferi celor din UNPR un număr mai mare de miniştri, pentru a-şi asigura susţinerea UNPR în Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb