Gabriela Firea doreşte testarea bătrânilor din cămine şi a persoanelor fără adăpost

C.B.
Miscellanea / 30 aprilie 2020

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a anunţat joi, la începutul şedinţei Consiliului General, că doreşte testarea bătrânilor din cămine şi a persoanelor fără adăpost care sunt internate în centre speciale, pentru a vedea dacă sunt infectate cu Covid-19, dar şi achiziţionarea unui aparat Real Time PCR destinat Spitalului de Copii Victor Gomoiu.

Firea a declarat joi, la începutul şedinţei Consiliului General, că primul proiect pe ordinea de zi se referă la posibilitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială de a achiziţiona teste pentru bătrânii din cămine.

"Primul proiect pe ordinea de zi se referă la posibilitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială de a putea să achiziţioneze teste precum şi servicii de prelevare şi de diagnosticare pentru beneficiarii Direcţiei de Asistenţă Socială şi mă refer aici la seniorii din căminele noastre şi de asemenea la persoanele care nu au adăpost şi sunt în centrele noastre dedicate acestei categorii sociale. Este foarte dificil pe explicaţiile şi procedurile care sunt acum în vigoare să testăm aceste persoane, iar obligativitatea este esenţială", a afirmat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că un alt punct pe ordinea de zi este achiziţia unui aparat Real Time PCR pentru Spitalul de Copii Victor Gomoiu.

"Al doilea punct pe ordinea de zi se referă achiziţia unui aparat de testare Real-Time PCR , în beneficiul Spitalului de Copii Victor Gomoiu. Până acum toţi copiii care ajungeau la acest spital erau nevoiţi să aştepte împreună cu cadrele medicale şi părinţii circa două, trei zile până se urma circuitul stabilit la acest moment şi anume testarea şi aşteptarea rezultatului de la cele două spitale de boli infecţioase şi tropicale Victor Babeş şi Matei Balş, în circuitul organizat deja de către DSP, aşteptând la coadă cum se spune, la rând după persoanele din carantină, după persoanele care sunt simptomatice. Este absolut necesar ca aceşti copii să nu aştepte câteva zile pentru a afla care este rezultatul şi în special pentru cadrele medicale care trebuie să ştie foarte clar ce tratament trebuie să acorde acestor copii, dacă îi ţin sau nu îi ţin mai mult timp în izolare", a explicat primarul Capitalei, care a menţionat că testele vor fi făcute şi pentru cadrele medicale ale acestei unităţi sanitare.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Testarea Seniorilor, va rog frumos...

    1. Poate a printilor, lorzilor, ducilor, contilor, baronilor, marchizilor si a altora de pe langa tomberoane....

      Ca doar pentru ei se fac tot felul de achizitii, fara licitatii, fara numar, fara verificari....

      Sursa: tot felul de firme de apartament, multe din ele din Voluntari.... 

      Pozitiv azi, maine negativ, iar poimaine pozitiv... 

      Azi la ora 14.59.34 n persoane sunt "negative" , maine la ora 14.59.34. cel putin 50% din n persoane (aceleasi testate azi) sunt pozitive pentru ca: 

      1.organismele reactioneza totusi DIFERIT, 

      2.virusul evolueaza de azi pe maine (sufera mutatii), 

      3.dinamica mecanismului COVID 19 NU INCA BINE CUNOSCUTA. 

      Aruncam banii pe teste facute INUTIL unde si cui nu trebuie, "utile" statistic o secunda, intr-un un loc si atat!  

      Sunt utile(chiar zi de zi) pentru medicii din linia I-a (carora le MULTUMESC din inima), soferilor de mijloce de transport in comun, lucratorilor de la salubritate, politistilor si jandarmilor, celor din SEN si din celelalte zone de utilitati (le MULTUMESC si lor si celor pe care fara sa vreau am uitat sa ii enumar). 

      Testarea ar fi OK daca s-ar RESPECTA masurile stricte de eliminare a riscului de catre TOATA lumea! Daca o data "vindecat" nu o mai "faci" , daca am avea vaccinul. 

      Aici pe plaiurile mioritice , unde gramada de smecheri indiferent de generatie ies la suete pe strada, alaturi de "parintii" nemuritori" cu cate doi trei copii , fara masti, fara manusi , fara nici un neuron in cap , ca vezi Doamne e o gripa usoara , care ataca bosorogii si NOI nu avem nimic ... 

      O intrebare pentru cei care "stiu" si sunt "nemuritori" :  

      "aia" fara comorbitati, sub 40 ani si fara alte probleme , care au murit in chinuri sau care au acum sechele pe toata viata s-au prefacut , asa de fite? 

      Da repede o fuga in parc sa consulti Facebook-ul in gasca (ca te-a omorat cu zile distantarea sociala, ce naiba!) 

      PS 

      Evident este necesar sa muncim, sa traim (constienti ca LUMEA s-a schimbat si trebuie sa ne "schimbam" si noi) si DA sunt NECESARE teste fara numar pentru cei care FAC ceva (nu zgomot si filmulete pe internet cum mai sufera ei si cum mai rezista ei acasa in fata TV sau PC!) 

      Ce tragedie o sa mai fie cu "pasapoarte Covid-19" pentru turisti in UE!!!

      Poate, poate se trezește lumea. Nu la realitatea indusă, la aia dedusă ;)

    alo primaria......testati saptamanal toti soferi de taxi.......

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb