Salt Bank, prima bancă românească 100% digitală care a fost lansată oficial ieri, şi-a propus ca în trei ani de funcţionare să ajungă la un milion de clienţi, a afirmat ieri Gabriela Nistor, CEO-ul instituţiei ce aparţine de Banca Transilvania.
"Prin lansarea Salt, nu doar că aducem pe piaţa din România primul neobank 100% românesc, dar propunem şi o perspectivă unică care îmbină tehnologia şi finanţele", a afirmat Gabriela Nistor. "Planurile noastre prăvăd ca, în primul an, să ajungem la 100.000 de clienţi. Interesul este foarte mare şi este clar că românii aşteptau aşa ce ceva. Iar după trei ani ne-am propus să ajungem la un milion de clienţi. De asemenea, vrem ca în al treilea - al patrulea an de funcţionare să începem să avem profit. Aşa arată planurile acum. Avem un business case destul de solid, dar trebuie să fim şi flexibili. Suntem undeva între un fintech şi o bancă, astfel încât trebuie să ne mişcăm şi să ne ajustăm rapid".
Conform CEO-ului Salt Bank, instituţia ia în calcul listarea la bursă într-o perioadă de câţiva ani. "Pentru listare este necesar să arăţi că ai un orizont de timp în care să devii profitabil. Vom putea evalua acest lucru ceva mai încolo, în funcţie de cum va merge banca în primii ani. Dar acesta este drumul pe care vrem să mergem", a spus Gabriela Nistor.
În ceea ce priveşte posibilităţile de investiţii, Salt Bank va oferi clienţilor posibilitatea de a subscrie unităţi de fond, acţiuni şi posibil titluri de stat Fidelis.
"Noi avem drept target mediul urban mare şi mediu, unde oamenii vor să economisească dar să şi investească", a spus Gabriela Nistor, subliniind că, deocamdată, prin aplicaţie se pot vizualiza fonduri ale BT Asset Management. "Lucrăm acum la partea de achiziţii de unităţi de fond şi ulterior vrem să intrăm şi pe partea de acţiuni atât pe bursa românească cât şi pe bursele de afară. De asemenea , ne uităm şi la titluri de stat, pentru că am văzut că există interes din partea oamenilor. Zona cripto nu este ceva de care să fim deocamdată interesaţi".
În ceea ce priveşte produsele de creditare, primul care va fi disponibil va fi creditul de nevoi personale, care va fi lansat la finalul acestui an sau începutul anului viitor, a mai afirmat Gabriela Nistor.
Într-o primă fază banca se adresează doar persoanelor fizice, urmând să se extindă către persoanele fizice autorizate şi, posibil, către companii de dimensiuni mici.
Potrivit comunicatului băncii, clienţii primesc la lansare oportunitatea de a deveni fondatori şi chiar acţionari ai băncii, dacă aceasta se va lista la bursă. De asemenea, clienţii primesc o dobândă de 3% pe an la contul curent şi Spaces, dacă fac plăţi de minimum 1.000 lei/ lună. Spaces este un spaţiu dedicat startului în economisire.
De asemenea, clienţii vor primi un card multicurrency cu tranzacţionare în 17 valute din toată lumea.
Conform băncii, în mai puţin de trei săptămâni, peste 80.000 de persoane s-au înscris pe lista de aşteptare pentru a deveni fondatori Salt.
Salt Bank, cu sediul în ţara noastră, este deţinută integral de Grupul Financiar Banca Transilvania.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2024, 11:26)
Bravo TLV!
Salt Bank este inca un motiv pentru a detine TLV in portofoliu
TLV, una dintre cele mai bune actiuni de la BVB:
1. Profit bugetat in 2024 mai mare cu 20% fata de 2023
2. Marirea cotei de piata prin achizitia OTP Bank
3. Politica de recompensare a actionarilor foarte buna
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2024, 11:55)
TLV a acordat majoritatea creditelor cu dobanda variabila si imprumuta statul pe banda rulanta cu dobanda de peste 6% iar dobanzile raman ridicate si in 2024. In ritmul asta este posibil ca in 2025 TLV sa fie 35 lei
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2024, 13:51)
Eh, ca si potential client vad ca au comisioane peste comisioane si sediile lor parca sunt fortificatii mai nou. Probabil ca renunta de tot la ceva fizic si raman doar online.
Ce aveau avantajos erau accesul la BT Investitii dar mai exista si alti brokeri, sa fim seriosi.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2024, 15:50)
Din pacate "Salt Bank, cu sediul în ţara noastră, este deţinută integral de Grupul Financiar Banca Transilvania" si nu de Banca Transilvania (TLV), rezultatele Salt Bank neavand nici o consecinta asupra actiunii TLV.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2024, 16:32)
Pe BVB sub simbolul TLV sunt raportate rezultatele Grupul Financiar Banca Transilvania nu doar banca
1.5. Aveti dreptate dar... (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2024, 18:17)
... dividendele si celelalte "beneficii" (actiuni gratuite, etc) se dau din profitul bancii si nu al grupului. Profitul Grupului pentru mine este aproape irelevant ( cu exceptia bancii, binenteles). Ca actionari TLV nu beneficiem de nimic din profitul facut de BT Trade,etc
2. Dap...
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2024, 15:04)
Dap... Se vor muta toti clientii gramada din Transilvania in Salt Bank, nemultumiti de comisioanele la incasare, plati interbancare si curs de schimb si se fac 1 milion de clienti cat ai zice peste.
E greu de inteles de ce Transilvania si-ar canibaliza propriul business, probabil mizeaza pe multi batrani care nu stiu cu telefonul si online-ul.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2024, 15:15)
Banca Transilvania mai degraba vrea sa canibalizeze Revolutul in Romania si diaspora decat propria afacere.
2.2. Da, sigura ca da (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2024, 16:49)
Da, sigura ca da.. Ca clientu nu are altceva mai bun de facut decat sa le decarteze lor comisioane.. Majoritatea clientilor care au Revolut au si cont curent basic cu card la Banca Transilvania... dar nu folosesc decat minimal.