Galaţiul modernizează cu fonduri europene sistemul de apă şi canalizare

ANA FELEA
Miscellanea / 12 mai 2021

Galaţiul modernizează cu fonduri europene sistemul de apă şi canalizare

Autorităţile locale din Galaţi au mai făcut un pas spre reabilitarea şi modernizarea sisemului de apă şi canalizare al municipiului. Pe 11 mai, primarul Ionuţ Pucheanu a semnat contractul de finanţare pentru ca peste 20 de kilometri de conducte să fie înlocuite. Banii vor fi asiguraţi din fonduri europene.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarant: "Conducte vechi, de peste 30 de ani, vor fi înlocuite. Este vorba despre un proiect care vizează modernizarea celor două mari reţele care alimentează oraşul cu apă potabilă, dar şi a altor conducte. Proiectul presupune realizarea a 11,7 km de conducte de la Priza Dunării până la Uzina de Apă, la Staţia de Pompare Fileşti şi în apropiere, precum şi în zona Turnul de Apă. Mai mult, în completare se vor realiza aducţiuni exterioare în zonele Şendreni şi Lieşti, cuprinzând 8,8 kilometri de conducte".

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai societăţii Apă Canal SA Galaţi şi ai proiectantului TPF INGINERIE S.R.L.

Proiectul "Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi elaborare documentaţii de atribuire pentru proiectul de reabilitare şi extindere sisteme de alimentare cu apă şi de canalizare în judeţul Galaţi - etapa 2" este co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

"Durata contractului este de 17 luni de la data ordinului de începere, iar valoarea contractului este de 3.305.486,80 lei cu TVA. Finanţarea proiectului este asigurată prin finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune în valoare de 2.361.062 lei; finanţare nerambursabilă din bugetul de stat de 388.880,80 lei; finanţare din bugetul local în valoare de 27.777,20 lei. Valoarea neeligibilă inclusă în proiect este de 527.766,80 lei, reprezentând TVA", informează autorităţile locale din Galaţi.

Obiectivul general al proiectului de Asistenţă Tehnică este de a asigura elaborarea documentaţiilor necesare în vederea obţinerii finanţării proiectului de investiţii aferente municipiului Galaţi şi UAT Matca, din fondurile europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb