În urma unei sesizări primite de la consumatori, ANPC a realizat astăzi o acţiune de verificare, la Bistro Garden, aparţinând operatorului economic Plenitud Impex SRL, din sectorul 2 al Capitalei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Potrivit sursei citate, controlul întreprins de o echipă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti, coordonată de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă a dus la descoperirea unor nereguli grave.
"Aşa cum am anunţat, că voi declanşa o acţiune de monitorizare a comerţului de tip fast food, am şi făcut. În urma unei sesizări, m-am aflat alături de colegii mei, comisarii, pe teren, pentru a vedea personal modul în care este respectată legea şi, implicit, consumatorul.
Din păcate tot în sectorul 2, cel care îmi este atât de drag, am descoperit o locaţie cu mari probleme, în serviciile căreia cetăţenii ar trebui să aibă încredere.
Suntem neobosiţi şi vom continua să facem curăţenie. Vă rog să îmi semnalaţi în continuare locaţii de acest tip, ale căror servicii vă ridică suspiciuni. Vom fi imediat acolo, căci acesta este rolul nostru: să fim receptivi la sesizările dumneavoastră şi să îndreptăm lucrurile, acolo unde este cazul", a declarat Mihai Culeafă, vicepreşedinte ANPC.
Echipa de comisari a aplicat, în urma verificărilor amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, dispunând oprirea definitivă de la comercializare a peste 450 kg de produse alimentare neconforme şi oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor.
Abaterile constatate au fost:
- folosirea unui bloc alimentar insalubru, cu insecte moarte şi vii în spaţiul de lucru;;
- utilizarea unui agregat frigorific deteriorat şi neigienizat, cu chedere rupte, mucegai, grătare cu exfoliere de vopsea şi prezenţă masivă de rugină;
- folosirea unei camere de depozitare a materiilor prime congelate/refrigerate, cu rafturile si rastelurile neigienizate, cu rugină si vopsea exfoliată, cu sistemul de răcire neigienizat, cu praful în strat grosier, cu: faianţă depreciată şi neigienizată, cu tavan şi paviment neigienizate;
- lipsa graficului de schimb al uleiului la friteuze;
- folosirea unor produse si proceduri nesigure: utilizarea unor preparate alimentare fără etichete din care să rezulte data producţiei
- decongelare fără eticheta cu data pentru a se putea stabili conformitatea produsului.
- depozitarea produselor alimentare la temperatura mediului ambient, masa caldă fiind oprită;
- utilizarea la gătit a unor produse pe bază de grăsimi vegetale, se mai arată în comunicat.
1. ironie
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 21.09.2022, 00:36)
nu inteleg unde e problema?
nu a zis Bruxelles-ul sa anulam data de expirare si sa mancam produse expirate? ... nu a indemnat oamenii sa mai rontaie un gandacel , ceva? ....
acest bistro doar s-a adaptat rapid cerintelor intelepte ale bruxellesului
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2022, 05:42)
Esti genul ca posteaza citind doat titlul?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2022, 09:29)
a incercat sa fie pontos , dar cam nesarata