GCS: Nu mai este niciun pat liber la ATI la nivel naţional pentru bolnavii de COVID-19

S.B.
Miscellanea / 13 noiembrie 2021

Nu mai este niciun pat liber la ATI la nivel naţional pentru bolnavii de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că la nivel naţional, sâmbătă, nu există niciun pat disponibil la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, informează Agerprees.

Sâmbătă, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.731 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 158 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

Conform GCS, 1.743 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

La nivel naţional, la acest moment nu este niciun pat liber la ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, a informat GCS.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

"Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a transmis GCS.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. reprezentantii OMS veniti in Romania pana pe 29 dec 2021 sunt cazati la intercontinental in Bucuresti

    1. Pai atunci sa-i cazam pe nevaccinati la Athenee Palace. Au buton de room-service. O sa le schimbe cameristele butelia de oxigen.

    atunci cum de erau ocupate 1900 de paturi la ATI acum una sau doua sapt?

    1. Mai acum o sapt erau 1870 la ATI ????

      Simplu. Odata cu cresterea numarului de vaccinati (deci scaderea numarului de cazuri grave), sistemul medical poate sa realoce paturi ATI catre pacientii neinfectati. De peste un an acestia au fost neglijati in favoarea infectatilor cu COVID.

      Talibanii nevaccinati (al caror numar e in scadere ireversibila), cei care dau grosul cazurilor de competenta ATI si au inceput sa puna presiune si pe serviciile funerare, vor avea din ce in ce mai putine paturi ATI la dispozitie. Vom reda, treptat, sectiile ATI celor care le merita. Ajunge cu dictatura anti-vaxerilor! 

      ce penibil esti, dau mana libera guvernului sa nu cheltuie bani cu sanatatea

      bani platiti si de anti vaxxeri. si nu stiu sa fie ilegal sa te imbolnavesti de covid. ca daca o luam asa, ia sa scormonim de ce au nevoie si altii, non covid, de paturi. poate pentru ca si-au batut joc de sanatatea lor ani de zile. iar multimile se intersecteaza: comorbiditatile alea sunt pt ca oamenii nu au trait sanatos. 

      dar, cum ziceam, aici nu e vorba de asta, e vorba ca lumea plateste CASS, deci nu exista ca unii au mai multe drepturi sau obligatii decat altii. si scrie negti pe alb ca vaccinul e voluntar. deci nu mai e nimic de bombanit.

      si inca ceva: daca cineva se vaccineaza fortat de restrictii nu inseamna ca nu ramane taliban antivaccin si ca nu o sa se razbune. tocmai, devine mai taliban.

      raspuns:

      DIN PIX ! 

      daca si-a vaccinat chiar si o singura doza ... bye bye sistem imunitar integral functional! ... a inceput stergerea memoriei acumulate de-a lungul vietii la nivelul sistemulu imunitar...

      curand... vaccinatii vor deveni BUNI clienti ai big pharma... pentru totdeauna.... pana la ... vesnicaaaa pomenireeeee  

      Bine, sa mai explic o data.

      Toata lumea are dreptul la asistenta medicala, talibani, crestini, atei, albi, verzi, cu sau fara picioare. In anumite limite inclusiv cei care nu sint asigurati medical. 

      Atita timp cit nu a existat vaccin anti COVID, sistemul medical s-a mobilizat pentru aceasta amenintare. Firesc, de vreme ce nu exista, si inca nu exista, tratament. Era tratata ca o urgenta medicala absoluta. 

      Acum exista vaccinul. E o alternativa la care tot mai multi apeleaza, din varii motive. Sistemul medical poate sa realoce resursele, TREPTAT, pe masura ce procentul nevaccinatilor scade, inapoi de unde au fost luate TEMPORAR. 

      Vaccinul e voluntar, dar exista si este eficient. Poti sa-l refuzi, e dreptul tau, la fel cum ai dreptul la spitalizare daca faci COVID (poti sa faci si vaccinat, insa probabilitatea e mult mai mica). Dar si cei care sufera de alte boli, sau au urgente medicale, au dreptul la tratament ACUM. Nu putem "rezerva" toate resursele pentru un numar tot mai redus de ... capsomani.

      Da, e trist sa constatati ca nu se invirte soarele in jurul vostru. Mai trist e ca ati ajuns sa credeti ca asta ar fi normalitatea. 

      Talibane, ai facut doua vaccinuri inainte sa iesi din maternitate. Pina la absolvirea liceului, scolii de meserii in cazul tau, ai mai facut vreo 10, cu rapelurile.

      Adica memoria acumulata de-a lungul vietii a sistemului tau imunitar (mooana ce scoala de mesrii ai facut! academicianul Balaceanu-Stolnici e vinat de invidie) s-a modificat toata viata ta. Acum te-ai hotarit sa o conservi asa cum e.

      Normal. E toamna. Sezon de facut conserve, la romani.  

      e terapie genica, nu vaccin, pentru Dumnezeu! indiferent daca e bun sau rau, nu e vaccin, punct.

      nu putem? sa incercam, ca de aia platim.

      Pe Rafila, Streinu-Cercel, Arafat si Gheorghita i-ai anuntat, pentru Dumnezeu!?

      Pot sa anunt eu Grupul de Comunicare Strategica? 

      Chiar ca platiti. Greu. Cu morti si familii date peste cap.

      Continuati sa platiti. O sa-mi sterg o lacrima, la coltul ochiului. Sting, din dreptul inimii. 

      Nu gandesti, este clar. Sunt trei categorii de persoane in raport cu abordarea pandemiei.

      1) Negationistii care vor lua covidul in piept, foarte multi vor trece peste dar posibil sa transmita altora mai putin norocosi si mai putin precauti. 

      2) Vaccinistii prosti care se cred protejati de vaccin care vor muri mai rar de pneumonie Covid dar vor muri mai lent de complicatiile infectiei Covid pe care sigur il vor lua in piept pentru ca se simt imuni. Acestor prosti inselati de autoritati, le dorim groapa usoara.

      3) Precautii care s-au vaccinat sau nu, dar stiu ca vaccinurile sunt slabe si nesigure. Pentru prostii vaccinisti, voi ati cobori Transfagarasanul cu o masina stiind ca probabilitatea sa functioneze sistemul de franare este 60-70% dupa 5 luni? Evident ca nu veti folosi masina si veti merge precauti pe jos. Cu sau fara vaccin, cel care se fereste folosind masca (FFP2 in spatii inchise), igiena, distantare, acela va iesi in viata din pandemie. Despre ceilalti nu stiu nimic. 

      da, sigur ca da...suntem milioane care nu am fost afectati in nici un fel, ar trebui sa mergeti la psiholog, v-a cam dereglat pandemia asta.

      platim cu morti...gizas, zici ca sunteti la razboi. calmati-va. platim cu bani, si nu se vede.

      Exista o a patra categorie. Manipulaciosii auto-idolatri. Cei care folosesc internetul, pandemia e o ocazie, pentru a-si ciopli, narcisist, statuia.

      Ceilalti exista, si pot fi tolerati, doar in masura in care livreaza admiratie. 

      Mai era un domn doctor cardiologist (Sohrab Lutchmedial) care venea tot cu replici de-astea că n-o să-i pară rău, n-o să-și șteargă o lacrimă pentru nevaccinații morți la ATI.

      A făcut infarct la vreo săptămână după a 3 doză de ser.

      Așa că ... e bine să fim mai umili și să nu avem impresia că le știm pe toate. Realitatea e că nu le prea știm indiferent cât de buni ne credem! 

      Argumentul cu "suntem milioane care nu am fost afectati in nici un fel" e chiar #creierless.

      De ce? Pentru că și reversul e valabil: sunt milioane (peste 90%) dintre cei care au făcut COVID nevaccinați "care nu au fost afectați în niciun fel". 

      Faptul că tu, eu sau alte milioane am făcut vaccinul (sau am făcut COVID fiind nevaccinați) și n-am avut nicio problemă nu implică faptul că alții n-au avut probleme.

      De câteva luni, sportivi de performanți (vaccinați) cad ca muștele sau pe teren ori intră în spital cu probleme cardiace post-vaccin. Doar serul ăla Moderna nu i-a fost stopată administrarea persoanelor sub 30 de ani de bună voie, ci pentru că băga în spital oameni tineri, sănătoși care nu erau afectați de covid! 

      Istet mai esti ba invidiosule(pardon fricosule)! Bucurateeee ma sanatosule ca traiesti tu cu BILL GATES(care e vaccinat) multe sute de ani nevaccinat si noi om muri si tu stapanesti Romania ....cam singur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb