GE HealthCare finalizează procedura de spin-off şi începe tranzacţionarea pe bursa Nasdaq

V.G.
Companii / 4 ianuarie 2023

GE HealthCare finalizează procedura de spin-off şi începe tranzacţionarea pe bursa Nasdaq

GE HealthCare (Nasdaq: GEHC) a transmis astăzi că procedura de spin-off de GE (NYSE: GE), anunţată anterior, este finalizată, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, acţiunile companiei încep să fie tranzacţionate independent la bursa Nasdaq sub simbolul ticker "GEHC", la deschiderea de astăzi a pieţei. GE HealthCare va fi prima companie din statul Wisconsin care va suna clopoţelul de deschidere Nasdaq, de la distanţă.

Alături de comitetul director al companiei, aflat la fabrica din Waukesha, Wisconsin vor participa atât personal cât şi virtual, angajaţii GEHC din întreaga lume.

"Astăzi este o zi foarte importantă pentru GE HealthCare,devenim o companie independentă şi începem un nou capitol care ne susţine poziţia de lider global în domeniul sănătăţii de precizie", a declarat Peter Arduini, Preşedinte şi CEO al GE HealthCare.

"Suntem în pragul unei adevărate transformări a industriei, deoarece inovaţia digitală remodelează experienţa pacienţilor şi a personalului medical cu o nevoie crescută de servicii medicale mai precise, conectate şi eficiente. Colegii GE HealthCare din întreaga lume sunt uniţi cu scopul de a crea o lume în care sănătatea nu are limite şi aşteptăm cu nerăbdare să oferim acest lucru personalului medical, pacienţilor şi acţionarilor în anii următori", a adăugat Arduini.

Compania GE HealthCare se listează pe bursa Nasdaq cu o prezenţă în peste 160 de ţări şi cu aproximativ 51.000 de angajaţi în întreaga lume, care deservesc mai mult de un miliard de pacienţi pe an. Compania investeşte anual peste 1 miliard de dolari în cercetare şi dezvoltare şi generează venituri de aproximativ 18 miliarde de dolari, cu o bază instalată care include peste 4 milioane de echipamente în cele patru segmente de afaceri - imagistică, ultrasonografie, Patient Care Solutions şi agenţi farmaceutici.

Compania se aşteaptă ca pieţele sale ţintă să se extindă de la o valoare de 84 de miliarde de dolari în 2021 la 102 de miliarde de dolari până în 2025. Această expansiune oferă oportunităţi semnificative de creştere şi implementare a strategiei Precision Care a companiei pentru a integra securizat datele pacienţilor din imagistică, cercetare, patologie, genomică şi alte surse. Precision Care corelează apoi aceste date cu inteligenţă artificială, folosind platforma Edison şi aplicaţiile digitale ale companiei. Această strategie pentru domeniul sănătăţii de precizie oferă perspective care îi ajută pe clinicieni să diagnosticheze patologiile şi să determine cel mai potrivit tratament - oferind cel mai bun rezultat posibil pentru pacienti.

Procedura de spin-off a GE HealthCare a fost realizată prin distribuirea proporţională de către GE a cel puţin 80,1% din acţiunile în circulaţie ale GE HealthCare, către acţionarii GE. GE a păstrat aproximativ 19,9% din acţiunile în circulaţie ale acţiunilor GE HealthCare, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb