GEMMA WEBB, BAT: "România poate evita penalităţile UE provocate de întârzierea transpunerii Directivei Tutunului"

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 august 2016

România poate evita posibilele penalităţi venite din partea Uniunii Europene provocate de întârzierea transpunerii în legislaţia naţională a Directivei Europene a Tutunului, dacă va fi stabilit un calendar de implementare clar şi transparent, care să ofere continuitate şi stabilitate pieţei legale de tutun, a spus, ieri, Gemma Webb, General Manager în cadrul BAT România, menţionând: "Vom colabora cu Guvernul României pentru a evita posibile penalităţi din partea Uniunii Europene".

În urma unor informaţii conform cărora Curtea Europeană de Justiţie a deschis procedura de infringement împotriva României, Gemma Webb a declarat: "BAT România şi-a exprimat în mod constant disponibilitatea de a colabora, atât cu Parlamentul, cât şi cu Guvernul României, pentru a asigura o transpunere cât mai rapidă a legislaţiei europene în domeniul tutunului, astfel încât să fie evitate posibile sancţiuni, iar produsele de contrabandă să nu beneficieze de un cadru propice extinderii. BAT România subliniază că îşi va putea adapta procesele de producţie în termen de trei luni de la adoptarea noii legislaţii, ceea ce va putea asigura constanţa încasărilor la bugetul de stat, precum şi o continuitate legislativă care nu va permite traficului ilicit să preia cererea existentă. Conform unor studii de piaţă, în unele zone din România, una din două ţigări consumate provine de pe piaţa neagră".

Situaţia din sectorul tutunului, creată de modul de legiferare a Directivei Europene din domeniu (40/2014), este una fără precedent, consideră reprezentanţii industriei.

Aceştia s-au arătat profund uimiţi de faptul că propunerea legislativă de transpunere a directivei în legislaţia naţională se află atât în Parlament, fiind deja adoptată de Senat, cât şi într-un proiect de Ordonanţă elaborat de Ministerul Sănătăţii, care urmează să fie aprobat de Guvern.

Industria tutunului avertizează că producătorii nu vor putea să se conformeze noilor prevederi, întrucât detaliile referitoare la implementarea legii se află în normele de aplicare, în timp ce Ordonanţa prevede că societăţile de tutun sunt obligate să-şi adapteze producţia odată cu intrarea în vigoare a noii legi, adică în momentul publicării sale în Monitorul Oficial.

Termenul prevăzut pentru transpunerea actului european de către statele membre era 20 mai 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb