Genetica aplicată clinic poate reduce cu până la 50% riscul afecţiunilor grave

R.S.
Miscellanea / 4 octombrie

Genetica aplicată clinic poate reduce cu până la 50% riscul afecţiunilor grave

Genetica aplicată clinic poate reduce cu până la 50% riscul afecţiunilor grave. Prima clinică de longevitate din România, Longevity Clinic, oferă cel mai extins pachet de teste genetice din ţară, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Mai mult de două treimi din bolile cronice asociate înaintării în vârstă pot fi prevenite prin intervenţii timpurii şi schimbări ale stilului de viaţă, iar testele genetice pot scădea cu până la 50% riscul de dezvoltare a unor afecţiuni grave. Longevity Clinic, prima clinică de longevitate din România, oferă cel mai extins pachet de teste genetice din ţară. Pe baza acestora, echipele multidisciplinare de specialişti ale clinicii stabilesc şi recomandă tratamente şi programe de îngrijire preventivă personalizate, terapii avansate anti-îmbătrânire, precum şi planuri individuale de nutriţie şi activitate fizică. Clinica s-a deschis ȋn Bucureşti, pe 1 octombrie, ȋn urma unei investiţii de 200.000 de euro şi vine în sprijinul persoanelor ce doresc să trăiască o viaţă lungă şi activă.

"Sistemul de sănătate din România se confruntă cu o cerere tot mai mare de îngrijire legată de bolile asociate vârstei, inclusiv afecţiuni cardiovasculare, care sunt responsabile de 58% dintre decese, sau cancer, care reprezintă 19% din mortalitate. Genetica aplicată asigură depistarea timpurie a acestor afecţiuni, precum şi a numeroase alte riscuri de sănătate, iar Longevity Clinic oferă cel mai extins pachet de teste genetice din România, realizate şi interpretate de specialişti de renume. Clinica noastră asigură servicii de oncogenetică, cardiogenetică, genetică prenatală şi genetica infertilităţii, neurogenetică, epigenetică, teste complexe pentru terapii ţintite, medicină generală, nutriţie şi diabet. Testele genetice ne ajută să depistăm din timp şi să preîntâmpinăm potenţialele probleme de sănătate, dar şi să le tratăm pe cele deja existente prin terapii de ultimă generaţie şi programe de îngrijire personalizate elaborate de echipele multidisciplinare de medici din cadrul Longevity Clinic. Oferta noastră de servicii se adresează persoanelor care doresc să ţină sub control riscurile de sănătate şi efectele avansării în vârstă, precum şi celor care vor să se menţină active şi să beneficieze de o calitate ridicată a vieţii cât mai mult timp", a declarat Raluca Prodan, fondatoarea Longevity Clinic şi preşedinte al Asociaţiei de Genetică şi Medicină Personalizată (AGMP), potrivit comunicatului.

Longevity Clinic este una dintre puţinele clinici din România care oferă un program complet de monitorizare, ghidare şi consiliere personalizată persoanelor care prezintă predispoziţii genetice sau sunt diagnosticate cu afecţiuni cronice grave, pe perioada întregului proces medical. Clinica se adresează pacienţilor cu predispoziţii genetice la boli legate de vârstă - precum cele cardiovasculare, diabet, cancer, boli neurodegenerative, precum Alzheimer etc. - care doresc să prevină, trateze sau atenueze impactul afecţiunilor ereditare. Testarea genetică integrată şi abordarea pluridisciplinară oferă o vizibilitate extinsă asupra problemelor şi riscurilor cu care aceştia se confruntă.

Servicii cu acoperire extinsă

Pentru a asigura o acoperire cât mai eficientă a spectrului de afecţiuni abordate, Longevity Clinic a încheiat parteneriate cu mai multe clinici supraspecializate - în domenii precum endocrinologie, ginecologie, oncologie, psihologie şi psihiatrie -, dar şi colaborări cu numeroşi specialişti reputaţi, precum dr. Nicole Thomas, medic primar medicină de urgenţă, cu peste 25 de ani de experienţă acumulată în spitale publice şi private cu nume de rezonanţă.

"Rolul meu în Longevity Clinic este de a depista precoce simptome de boală pe care mulţi pacienţi le consideră neesenţiale, dar care pot avea, în timp, un impact semnificativ asupra organismului. Practic, medicii specialişti de urgenţă acţionează ca nişte «detectivi de caz» - obiectivul nostru principal îl reprezintă problemele pacientului, dar pe care trebuie să le integrăm şi să le privim în ansamblu, pentru a nu scăpa niciun detaliu ce ar putea face diferenţa", a afirmat dr. Nicole Thomas.

Pe baza rezultatelor testelor genetice, clinica furnizează programe avansate de prevenire a riscului de îmbătrânire prematură prin crearea de terapii anti-aging personalizate, planuri de nutriţie şi activitate fizică individualizate pe nevoile specifice fiecărui pacient, recomandări de stil de viaţă, consiliere psihologică etc.

Longevity Clinic este şi singura clinică de profil din ţară ȋn cadrul căreia activează un Coach de Longevitate acreditat internaţional, Sorin Cantor. "Rolul unui «Longevity Coach» este de a sprijini clienţii în atingerea unui nivel de sănătate, a unei stări de bine şi a longevităţii optime. Obiectivul oricărei persoane nu este doar de a rămâne cât mai mult timp în viaţă, ci şi de a-şi păstra o stare de sănătate bună sau măcar acceptabilă în timp ce îmbătrâneşte. De aceea, clientul tipic nu este cel care vine cu obiectivul «vreau să fiu sănătos» sau «vreau să trăiesc cât mai mult», ci acela care are îngrijorări despre cum va fi viaţa sa la 70 de ani, la 80 sau chiar la 90", a explicat Sorin Cantor, conform comunicatului.

Longevity Clinic oferă, de asemenea, servicii specializate şi persoanelor cu o activitate profesională intensă, care caută să-şi optimizeze sănătatea pentru o mai bună productivitate, concentrare şi claritate mentală, precum şi sportivilor şi pasionaţilor de activităţi fizice care doresc să-şi extindă vârful fizic şi să reducă efectele îmbătrânirii asupra performanţei. Nu în ultimul rând, clinica se adresează persoanelor interesate de strategii de biohacking, dornice să experimenteze cele mai noi tehnologii şi suplimente anti-aging.

Produse în exclusivitate prin Longevity Shop

Investiţia iniţială în dezvoltarea Longevity Clinic, care şi-a deschis porţile oficial pe 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Longevităţii, a fost de aproximativ 200.000 de euro. Membru activ al Healthy Longevity Medicine Society şi al The International Longevity Alliance (ILA), Raluca Prodan a înfiinţat, în urmă cu 15 ani, şi Genetic Center, principalul laborator specializat în testare genetică din ţară. Fondatoarea Logevity Clinic este şi Ambasador în România al HealtGevity Nation, precum şi membru în board-ul director al acestei organizaţii care urmează a ȋnfiinţa centre de longevitate din 100 de ţări.

Pe lângă serviciile amintite, oferta clinicii include şi platforma online Longevity Shop, care asigură accesul la produse exclusive din segmentul nutraceuticelor (suplimente nutriţionale naturale cu efecte terapeutice) care se aliniază misiunii Longevity Clinic. Produsele, care acoperă un spectru larg, de la terapii de longevitate şi anti-aging, la managementul menopauzei, gestionarea greutăţii şi tratamentul simptomelor de "brain fog", sunt recomandate de către specialiştii clinicii pe baza unor teste amănunţite (genetice şi biochimice) şi analiza stilului de viaţă a pacientului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb