Genuin anunţă că va recicla propriile materiale uzate

S.B.
Companii / 20 iunie 2023

Genuin anunţă că va recicla propriile materiale uzate

Genuin anunţă achiziţionarea de echipamente de producţie, brodare şi reciclare, ce vor permite crearea produselor într-un mod mai eficient, cu accent pe sustenabilitate şi grijă faţă de mediu.

Mai mult, brandul va lansa o gamă nouă de produse pentru piaţa românească - perne decorative umplute cu textile reciclate şi învelite în in, pentru promovarea economiei circulare şi a consumului lent.

Pornit în 2021 ca o afacere de familie, din dorinţa de a avea materiale prietenoase cu pielea, dar şi cu mediul, Genuin este brandul de aşternuturi, perdele şi alte produse home&deco din in, ce a reuşit să atragă anul acesta fonduri de peste 170.000 euro prin programul de granturi EEA AND NORWAY GRANTS FROM INNOVATION NORWAY. Prin acest proiect, fondatorii business-ului românesc îşi asumă crearea produselor într-un mod mai eficient, dar şi refolosirea materialelor uzate pentru fabricarea unor produse noi.

"Echipamentele pe care le achiziţionăm prin aceste fonduri ne permit să aducem mai multe tipuri de produse în casele clienţilor, pe care le putem produce mai repede, cu mult accent pe calitate şi durabilitate. Inul merită să fie în casele tuturor românilor, pentru că odată cu el vine şi un lifestyle autentic şi natural. Ne dorim să tratăm casele şi pielea celor care aleg aşternuturi, perdele sau elemente de decor fără microplastice şi cu multă atenţie la provenienţa inului, care este moale şi hipoalergenic", spune Cristina Mihai, co-fondator Genuin.

Inul este printre cele mai bune textile din punctul de vedere al sustenabilităţii. Este durabil şi uşor de întreţinut, motive pentru care încurajează consumul mai lent. Acesta este termoreglator şi bun pentru orice anotimp, căci oferă căldură iarna şi lasă pielea să respire vara, este hipoalergenic natural şi devine şi mai bun odată cu trecerea timpului. Mai mult, inul este o plantă ce provine dintr-o sursă regenerabilă, care are foarte puţină nevoie de îngrijire, aproape zero litri de apă în irigaţii, nu foloseşte chimicale în creştere, pesticide, fungicide sau alte substanţe dăunătoare. Genuin foloseşte doar in european, certificat pe tot lanţul de producţie, care nu a dăunat mediului nici în procesare şi care a fost vopsit non-toxic.

"Printre motivele principale pentru care am creat acest business a fost nevoia noastră de a ne reîntoarce mai aproape de natură, de a consuma mai lent, de a avea lucruri care rezistă, care nu se strică uşor şi de a ne uita un pic la ce este bun într-o tradiţie uitată. Dorinţa noastră este să generăm cât mai puţin consum de energie şi să reciclăm, de aceea facem paşi mari în acest sens şi producem la comandă. Pe lângă achiziţia acestor echipamente, avem în plan şi instalarea unor panouri fotovoltaice şi investiţia în maşini electrice pentru livrări şi montaje", completează Oana Opriş, co-fondator Genuin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb