Geoană îi cheamă în faţa Parlamentului pe premier şi pe guvernatorul BNR

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 29 ianuarie 2008

Geoană îi cheamă în faţa Parlamentului pe premier şi pe guvernatorul BNR

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, i-a solicitat, ieri, primului-ministru Călin Popes­cu-Tăriceanu să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a prezenta un plan pentru ieşirea din criza financiară. În acelaşi timp, Geoană consideră că trebuie să se prezinte în faţa forului legislativ, pe aceeaşi temă, şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, pentru a prezenta politica BNR faţă de rata de schimb. Mircea Geoană este de părere că şi perspectiva bugetară pentru 2008 ar trebui revizuită, întrucât "ipotezele pe care a fost construit bugetul au fost pulverizate". "Ultimele evoluţii economico- financiare sunt îngrijorătoare. România se află într-un moment de cumpănă, iar reacţia Guvernului faţă de aceste probleme este palidă. Premierul trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a prezenta un plan concret pentru ieşirea din criza financiară şi pentru a explica situaţia de recesiune economică spre care se îndreaptă România. (...) Şi guvernatorul BNR trebuie să prezinte Parlamentului un raport cu privire la politica Băncii centrale faţă de situaţia cursului leului", a afirmat Mircea Geoană. În opinia liderului social-democrat, "se impune ca preşedintele şi premierul să convoace o reuniune de criză", la care să participe, pe lângă reprezentanţi ai Guvernului, ai partidelor, ai BNR, şi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor.

PSD va vota împotriva taxei de primă înmatriculare şi a legilor educaţiei

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, a mai anunţat, ieri, că parlamentarii social democraţi vor vota împotriva Ordonanţei de Urgenţă privind noua taxă de primă înmatriculare, precum şi împotriva pachetului legilor educaţiei propus de Guvern. "Poziţia PSD este una simplă - decizia Guvernului cu privire la noua taxă de primă înmatriculare este una gre­şită, prin care se împovărează în mod nejustificat cetăţenii. Taxa de primă înmatriculare nu are niciun temei economic, este antisocială şi antiecologistă", a susţinut Geoană. El a precizat că senatorii şi deputaţii PSD vor vota şi împotriva pachetului legilor educaţiei propus de Guvern. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva pachetului legilor educaţiei propus de Ministerul Educaţiei, propunând în schimb propriile variante de legi. "Pachetul legilor educaţiei, lansat în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei este improvizat, incomplet şi amatoristic. Aceste legi nu corespund nevoilor reale ale educaţiei", a precizat liderul PSD.

Geoană anunţă coagularea unei platforme alături de ecologişti

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, a mai spus ieri că coagularea proiectului de constituire a unei platforme a stângii, ca alternativă la actuala guvernare de dreapta, din care să facă parte formaţiuni de stânga, sindicate, reprezentanţi ai pensionarilor, organizaţii neguvernamentale. Geoană s-a întâlnit, ieri, la sediul PSD, cu conducerea Partidului Ecologist Român, precum şi cu federaţiile de pensionari, la întrevederi fiind prezent şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. "PSD este interesat în stabilirea unei relaţii de colaborare în vederea constituirii unei platforme mai ample de centru stânga. Exis­tă o relaţie naturală între social-democraţi şi socialiştii europeni, precum şi între ecologişti şi verzii europeni. Această relaţie este de perspectivă şi o salutăm cu deschidere", a declarat Mircea Geoană. Preşedintele PER, Dănuţ Pop, şi vicepreşedintele formaţiunii, Cristian Jura, au subliniat necesitatea constituirii pe scena politică românească a unei mişcări ecologiste puternice care să militeze pentru politica de mediu din ţara noastră. "Dorim să avem o Românie mai curată, mai ecologică", a declarat Dănuţ Pop. Deocamdată, preşedintele PSD consideră ca fiind prematură discuţia privitoare la constituirea listelor electorale împreună cu ecologiştii, dar a subliniat că social-democraţii şi ecologiştii evaluează posibilitatea ca, în perioada următoare, plat­forma stângii să devină un vehicul electoral. "Vom fi foarte atenţi în relaţia noastră cu aceşti parteneri", a men­ţionat Mircea Geoană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnul GEOANA imi aminteste de un personaj legendar - UCENICUL VRAJITOR. Dupa ce s-a vazut cazut in derizoriu atat de pe scena politicii nationale, dar chiar si in politica din propriul partid, domnul Geoana s-a autoavansat la categoria "dirijori" si in consecinta si-a facut rost de o bagheta cu care sa dirijeze cresterea bunastarii noastre materiale. Nestiind bine cum se tine bagheta in mana a facut cu ea miscari necontrolate si s-a trezit in postura de "ucenic vrajitor". Miscarile sale cu bagheta au inceput sa aiba urmari reale in societate dupa principiul "unde dai si unde crapa". Ca urmare lumea a inceput sa fie coplesita de actele sale de generozitate (ca prost e cel care da, nu cel care cere). Guvernantii, in frunte cu al lor "prim", de voie - de nevoie s-au lasati si ei vrajiti de bagheta social democrata si au purces sa imparta pomeni in stanga si in dreapta fara sa ia in considerare ca "legendarul sac al lui Mos Craciun" de fapt abia este cat o biata traista. Da, dar de peste "balta cea mare" a venit criza, si este numai vavangarda ei. In consecinta domnul Geoana cheama la Parlament pe primul ministru si pe primul bancher al tarii sa dreaga printr-un plan consecintele jocului nesabuit cu nuielusa fermecata social-democrata. Bineinteles ca tot nuielusa cu pricina l-a inspirat sa gaseasca si o solutie: miraculoasa "culoare verde" - vajnica aparatoare a mediului. "Mai draga ! Chiar nu ai invatat nimic din episodul Voiculescu. Unii boxeri se trezesc din buimaceala sub efectul loviturilor de pumn. Luatil in partid si pe camponul nostru LEONARD DOROFTE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb