Geoană vrea "război politic total" împotriva Alianţei

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 26 iunie 2006

"Mii de militanţi PSD ies în stradă", a ameninţat, la finele săptămînii trecute, liderul social-democrat Mircea Geoană. Moţiunea de cenzură depusă de PSD miercuri, în Parlament, a fost, în viziunea sa, "încă un pas către izgonirea de la putere a Alianţei" şi va fi urmată de un război politic care nu se va încheia decît atunci cînd Alianţa D.A. va fi răs-turnată. Lipsa aliaţilor politici şi stagnarea PSD în sondaje nu îl îngrijorează pe preşedintele partidului ce consideră că "singurul sondaj care contează e cel din ziua alegerilor".

"Alianţa vorbeşte, vorbeşte, vorbeşte..."

Conducerea PSD a atacat dur Executivul într-o broşură care reia principalele puncte ale moţiunii de cenzură. Broşura încearcă să demon-s-treze, cu ajutorul cifrelor şi faptelor, că guvernarea social-democrată a fost întotdeauna superioară Cabinetului Tăriceanu, ai cărui reprezentanţi "vorbesc, vorbesc şi iar vorbesc". Preocuparea principală a actualului Executiv este, conform PSD, intimidarea reciprocă în interiorul coaliţiei, dar şi a adversarilor politici. "Guvernarea portocalie", spun social-democraţii, a reuşit, prin intermediul cotei unice, să facă "bogaţii mai bogaţi şi săracii mai săraci", lucru ce a dus la scăderea bugetului cu 1,2 miliarde de euro. O altă consecinţă importantă a impunerii cotei unice este, în opinia PSD, creşterea pre-ţurilor la energie electrică, benzină, gaze naturale şi energie termică.

PSD vede guvernarea Alianţei mai slabă decît cea a CDR

Guvernului Tăriceanu i-a trebuit un an şi jumătate ca să-şi dovedească incompetenţa, a mai declarat preşedintele social-democrat. Domnia sa a adăugat că, prin aceasta, actualul Executiv este inferior chiar şi Cabinetului CDR, care şi-a arătat neputinţa abia după patru ani. Mircea Geoană a ţinut să precizeze că guvernarea de astăzi este inferioară şi celei din 2000-2004, adăugînd că o asemenea comparaţie ar fi umilitoare pentru Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu. În viziunea PSD, cauza ineficacităţii actualei puteri nu rezidă în structura guvernului, "ci în întreaga lor abordare politică şi ideologică", văzută ca "o mare înşelătorie".

Dan Motreanu, PNL: "Nimeni nu se mai aliază cu PSD"

Războiul politic început de PSD este sortit eşecului, crede deputatul liberal Dan Motreanu. Domnia sa consideră că atîta vreme cît gruparea din Bd. Kiseleff va fi condusă de Mircea Geoană şi va fi dominată de aceiaşi oameni ca pînă în 2004, ea nu va avea şanse de redresare. Agitaţia politică declanşată de social-democraţi în ultimele zile sunt, în opinia deputatului PNL, "o încercare de a readuce PSD în planul dezbaterilor politice, altele decît cele privind problemele sale interne". La rîndul său, senatorul PNL Teodor Meleşcanu a calificat dorinţa conducerii PSD privind dezintegrarea Alianţei drept "total nedemocratică" şi în spiritul proverbului "să moară şi capra vecinului". Meleşcanu este de părere că "în politică, cu statistica şi cu cifrele poţi dovedi orice", iar rezultatele mult lăudatei guvernări PSD au fost sancţionate la alegerile din 2004. Deocamdată, a mai ţinut domnia sa să declare, "la nivelul electoratului, Alianţa se bucură de cea mai mare cotă, dublă faţă de cea a PSD".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb