George Copos: Dacă voi fi dovedit vinovat în instanţă, îmi dau demisia din guvern

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai 2006

Vicepremierul George Copos a declarat, ieri, la Senat, că va demisiona din guvern doar în cazul în care "va fi dovedit vinovat în instanţă".

"Dacă dosarul va merge în instanţă şi voi fi dovedit vinovat, în acea clipă îmi dau demisia din Guvern şi mă suspend din toate funcţiile de conducere din partid", a spus Copos, citat de Rompres. El consideră că ancheta iniţiată de DNA împotriva sa este "ilegală".

Vicepremierul conservator i-a prezentat preşedintelui PC, Dan Voiculescu, "o plîngere" în cadrul întîlnirii pe care a avut-o cu acesta la Senat, pe care a înaintat-o DNA şi în care acuză procurorii că i-au fost încălcate flagrant dreptul constituţional la apărare şi dreptul la un proces echitabil. Vicepremierul conservator a precizat că în plîngerea adresată DNA a menţionat că toate acţiunile din urmărirea penală în care este implicat au fost "nelegale". George Copos a arătat că acesta reprezintă motivul pentru care a refuzat să citească dosarul de urmărire penală pentru evaziune fiscală şi să semneze procesul verbal.

El şi-a exprimat convingerea că această anchetă are şi girul procurorului şef al DNA, Daniel Morar, motiv pentru care i-a solicitat acestuia să îşi asume "răspunderea clară şi directă pentru încălcarea drepturilor omului".

Vicepremierul a apreciat că ministrul justiţiei, Monica Macovei, "vînează cazuri de demnitari pe care îi acuză de corupţie pentru a fi pe placul oficialilor de la Bruxelles". George Copos susţine că toate operaţiunile economice şi fiscale ale firmelor sale au respectat legile în vigoare şi a precizat că a anexat plîngerii adresate DNA un raport de audit financiar întocmit de KPMG din care reiese că toate operaţiunile derulate de firmele sale sînt conforme legilor în vigoare.

Vicepremierul Copos a mai spus că, potrivit avocaţilor săi, procurorii au finalizat dosarul anchetei împotriva sa şi că este posibil ca în 2-3 săptămîni acesta să ajungă în instanţă.

Totodată, purtătorul de cuvînt al PC, Bogdan Ciucă, a declarat că Partidul Conservator nu va lua o decizie cu privire la situaţia vicepremierului George Copos pînă când dosarul acestuia nu va ajunge la instanţa de judecată.

Omul de afaceri George Copos a fost audiat, săptămîna trecută, de procurorii anticorupţie în dosarul referitor la relaţiile economice dintre firma "Ana Electronic" şi Compania Naţională "Loteria Română" SA, au anunţat surse judiciare, citate de Rompres.

Procurorii anticorupţie au început în luna ianuarie urmărirea penală împotriva lui George Copos, avînd în vedere că Loteria Naţională ar fi cumpărat de la firma acestuia, în 2004, spaţii comerciale, la o valoare supraapreciată.

Odată cu Copos, Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală şi împotriva directorului Loteriei Române, Nicolae Cristea, precum şi a unui asociat de la "Ana Electronic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb