George Scutaru, Teodor Atanasiu şi Klaus Iohannis, numele vehiculate să-l înlocuiască pe Stroe

Ziarul BURSA #Politică / 24 ianuarie 2014

George Scutaru, Teodor Atanasiu şi Klaus Iohannis, numele vehiculate să-l înlocuiască pe Stroe

Stroe: "Cer scuze celor cărora le-am dat impresia că sunt relaxat sau indiferent"

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, şi senatorul PNL Teodor Atanasiu şi Klaus Iohannis sunt numele vehiculate de către liberali pentru a prelua şefia Ministerului de Interne după ce Radu Stroe a demisionat.

O decizie oficială la nivelul PNL în privinţa nominalizării pentru Ministerul de Interne urmează să fie luată pe 1 februarie, la Delegaţia Permanentă a PNL.

Radu Stroe şi-a anunţat ieri după-amiază demisia de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), anunţând cu acest prilej că prezintă scuze tuturor celor care, prin "unele declaraţii nefericite, dar nu rău intenţionate", le-a creat impresia că este "un om relaxat sau indiferent". Cu aceeaşi ocazie, Radu Stroe a ţinut să adreseze şi mulţumiri, inclusiv pentru cei care l-au criticat.

Totodată, el a spus că şi-a depus demisia în semn de onoare, pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi. Radu Stroe a mai precizat că foarte curând se va demonstra că nu MAI sau IGSU sunt responsabile în ce priveşte căutarea şi localizarea avionului care a aterizat forţat în Munţii Apuseni.

Unul din numele vehiculate pentru preluarea şefiei MAI, George Scutaru, a preluat în octombrie 2013 şefia grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, fiind liderul organizaţiei PNL Buzău. A fost vicepreşedinte în Comisia de apărare şi a parcurs o serie de cursuri de securitate, relaţii internaţionale şi programe de informare la NATO.

O altă variantă luată în calcul la nivelul PNL pentru şefia MAI este senatorul Teodor Atanasiu, care este membru al comisiei parlamentare de control al SRI. El este liderul PNL Alba şi a fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, timp de doi ani, demisionând din această funcţie în urma unei plângeri penale adresate DNA, care, în cele din urmă, a primit NUP. Senatorul PNL a fost cercetat de către DNA Cluj în dosarul privind presupuse fraude la referendumul din 2012, însă, în urmă cu câteva zile, a fost scos de sub urmărirea penală de către procurori.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretele prin care se ia act de demisia lui Radu Stroe din funcţia de ministru de Interne şi se desemnează ca ministru interimar Gabriel Oprea.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt "un exemplu de comunicare catastrofală", menţionând că va propune conducerii PNL "măsuri politice radicale", el menţionând şi că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi seară, că îşi reproşează că s-a întâmplat în timpul mandatului său tragedia aviatică de la Cluj. De asemenea, el a spus că problema a fost "la localizare".

Stroe a declarat, miercuri, că nu crede că va fi schimbat din funcţie şi că nu intenţionează să demisioneze.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Klaus Iohannis la interne!!?? cred ca nu degeaba Crin este declarant somnorosul, doarme si acum. 

    Ce vreti sa caute Iohannis la interne? sa organizeze chermeze? de cateva zile se vorbeste intruna despre ce inseamna sa fie oameni de specialitate la conducere si vreti sa puneti profesorasul in varful intenelor?. 

    Apropos: Poate este un prilej bun (cauzat de o tragedie) ca romanii, in mod special cei cu drept de vot-cei care vor merge la vot, sa poata sa faca deosebirea intre un " Presedinte jucator si un ministru DezaStroe".

    Romani, va doresc : Sa ganditi bine. 

    1. Am auzit ca a fost mare galceava in sedinta PNL -istilor (era sa scriu penalistilor) ; unii ii spuneau DezaStroe, altii CataStroe!.

      Ce sa mai crezi?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb