GEREA: "Vom transpune principalii piloni ai Uniunii Energetice în viitoarea strategie energetică"

A.T.
Ziarul BURSA #Politică / 16 octombrie 2015

"Vom transpune principalii piloni ai Uniunii Energetice în viitoarea strategie energetică"

Ministerul Energiei va transpune principalii piloni ai Uniunii Energetice în viitoarea strategie energetică a ţării noastre, a declarat ieri ministrul de resort Andrei Gerea.

Ultimii ani a adus schimbări majore în piaţa de energie, iar proiecte care erau fezabile în urmă cu cinci ani nu mai sunt valabile acum , a continuat domnia sa, subliniind: "Noile provocări geopolitice şi schimbările din piaţă fac dificilă sarcina ministerului de a elabora strategia. La începutul anului unii prognozau că va creşte consumul cu până în 1%, iar acum avem deja o cerere mai mare cu 3%, în timp ce în anii trecuţi ne-am confruntat şi cu scăderi. În viitorul document, securitatea aprovizionării va fi un pilon central, alături de un mix energetic echilibrat. Încurajăm aplicarea de noi tehnologii, dar suntem preocupaţi ca preţul energiei să fie unul suportabil pentru toţi consumatorii, atât industriali, cât şi casnici".

Ministrul Gerea susţine că mixul de energie va cuprinde atât surse nucleare, cât şi cărbune, unde trebuie aplicate tehnologii moderne de producţie, cu emisii reduse: "Această vară ne-a arătat că avem nevoie de cărbune când este secetă hidrologică şi când nu bate vântul. Trebuie să avem planuri de back-up şi un sistem mai bun de echilibrare. Suntem preocupaţi şi de protejarea mediului şi eficienţă energetică. Foarte important este să şi îmbunătăţim interconexiunile cu statele vecine şi să ne diversificăm sursele de aprovizionare".

Strategia energetică a ţării noastre nu va fi gata în această toamnă, dar ministerul a reuşit să aducă aproape de finalizare încă două capitole, ce vor fi puse în dezbatere publică, în perioada următoare, a subliniat demnitarul. Ministerul a reuşit să finalizeze caietul de sarcini pentru atragerea consultantului, care să redacteze direcţiile strategice, conform lui Andrei Gerea, care a spus că dorinţa sa este să fie un material de calitate, studiat.

Ţara noastră are asigurate stocurile de gaze pentru această iarnă şi, în plus, va continua investiţiile în capacitatea de stocare, dar şi de utilizare a acestui tip de combustibil, a mai declarat Andrei Gerea, ţinând să precizeze că, în mod normal, lucrurile ar trebui să fie în regulă şi să traversăm cu bine şi această iarnă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb