Guvernul german a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că va extinde testarea vehiculelor diesel ale Daimler, la o zi după ce directorii companiei au fost convocaţi la discuţii de către o comisie special înfiinţată la Berlin, dar producătorul auto a anunţat că se va apăra cu toate mijloacele legale avute la dispoziţie, transmite Reuters, citată de News.ro .
Reprezentanţii Daimler au spus comisiei guvernamentale germane care investighează cazul emisiilor excesive ale automobilelor că grupul nu a încălcat legea, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, transmite Reuters. "Daimler a susţinut în timpul întâlnirii de joi că a acţionat în conformitate cu legea", a spus purtătorul de cuvânt în timpul unei conferinţe regulate de presă a guvernului.
Autoritatea federală în domeniul transporturilor auto (KBA), care verifică posibile încălcări ale limitelor referitoare la emisii de către alţi producători auto, va coordonata testele, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Transporturilor, Ingo Strater.
Joi au fost publicate informaţii potrivit cărora două motoare folosite la automobile Mercedes-Benz au fost verificate de procuratura din Stuttgart. "KBA testează motoare ale Daimler, aşa cum a procedat şi cu alţi producători auto în trecut", a spus Strater.
Ancheta din Germania legată de Daimler amplifică îngrijorarea că dispozitivele de apărare folosite pentru a manipula testele de poluare au fost folosite pe scară mai largă decât s-a crezut iniţial.
Volkswagen a fost primul producător auto care, în 2015, a recunoacut că a instalat softuri pe 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.
La Daimler, procurorii germani se concentrează pe două motoare construite în perioada 2008-2016 care snt instalate pe automobile Mercedes, potrivit unei persoane apropiate investigaţiei.