GERMANIA: Olaf Scholz pune condiţii SUA pentru a livra tancuri Leopard Ucrainei

G.D.
Internaţional / 19 ianuarie 2023

Olaf Scholz pune condiţii SUA pentru a livra tancuri Leopard Ucrainei

Cancelarul german Olaf Scholz este dispus să permită ca tancurile de luptă Leopard să fie livrate Ucrainei în anumite condiţii, potrivit informaţiilor apărute ieri în presa germană, informează Agerpres.

Cancelarul Scholz a menţionat clar, într-o conversaţie telefonică cu preşedintele american Joe Biden, că Germania ar putea livra aceste tancuri doar dacă SUA, la rândul lor, vor pune la dispoziţie Ucrainei principalele lor tancuri de luptă Abrams, potrivit unui articol apărut în Suddeutsche Zeitung.

Joe Biden nu a comunicat poziţia sa în această privinţa în timpul conversaţiei de marţi, se arată în articol.

Şi ziarul Bild a informat că Olaf Scholz este dispus să permită livrarea de tancuri germane Leopard, cât şi furnizarea acestor tancuri de către parteneri ai NATO, citând cercuri guvernamentale, dacă SUA furnizează, la rândul lor, tancuri Abrams. Cancelarul Scholz ar dori ca Europa şi SUA să ofere Ucrainei tancuri de luptă împreună, astfel încât Kremlinul să nu poată diviza NATO, se arată în articol.

Tot ieri, transmite Reuters, un înalt oficial al Pentagonului a declarat că SUA urmăresc să întrerupă dinamica războiului de uzură şi a liniilor de front aproape îngheţate din Ucraina cu capacităţile militare nou anunţate care, şi-a exprimat speranţa, vor da un nou impuls bătăliei Kievului împotriva forţelor ruse.

Înaltul oficialul american, Colin Kahl, care tocmai s-a întors dintr-o vizită la Kiev, a spus că Pentagonul nu este încă pregătit să răspundă cererilor Kievului privind furnizarea de tancuri Abrams."Pur şi simplu nu cred că a sosit momentul", a spuse Kahl."Tancul Abrams este un echipament foarte complicat. Este scump. Este greu să te antrenezi. Are un motor de avion cu reacţie".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Realitatea este alta. Si americanii, si germanii se tem ca rusii vor ajunge sa captureze aceste tancuri. Si o vor face, asta este fara discutie. Pentru ca asta se va intampla. Nu trebuie sa ma credeti pe mine pe cuvant. Ci istoria.

    "August 31, 2022 - ISIL meanwhile claimed to have killed more than 70 Turkish soldiers, while capturing two Leopard 2 tanks." 

    În bătălia de la al-Bab, teroristii in tenesi de la ISIS au reusit sa captureze doua tancuri Leopard 2 de la armata NATO a Turciei, cea mai mare si bine echipata armata din NATO dupa SUA. DOUA TANCURI.

    Este fara indoiala ca rusii vor captura tancuri Abrams. Vor face din astat o misiune speciala pentru a le expune apoi in Piata Rosie. 

    1. Ce optimist esti? Se vede de la o posta ca iti leafa in ruble!

    Nu e momentul.. Astia cred ca timpul e in avantajul lor? Tot reactioneaza la ce se intampla, nu anticipeaza nimic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb