Germania trimite două nave de război în regiunea indo-pacifică

S.B.
Internaţional / 4 iunie 2023

Germania trimite două nave de război în regiunea indo-pacifică

Germania va trimite două nave de război în Indo-Pacific, în 2024, a declarat astăzi ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, pe fondul tensiunilor dintre China şi Taiwan şi a disputei Mării Chinei de Sud, potrivit Reuters.

În discursul său de la summitul Shangri-La Dialogue din Singapore, cea mai importantă conferinţă de securitate din Asia, Pistorius a spus că ţările trebuie să susţină ordinea internaţională bazată pe reguli şi protecţia principalelor pasaje maritime.

"Guvernul federal german a trimis o fregată în Indo-Pacific în 2021 şi va mobiliza din nou în regiune, în 2024, o fregată şi o navă de aprovizionare", a spus acesta.

Acesta a afirmat că mobilizarea celor două nave nu are drept scop ameninţarea unei ţări din zonă, ci doar asigurarea siguranţei în regiune.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Oare sefii "minunati" occidentali de aztazi,

    nu au auzit de PACE 

    1. Poate ne explici tu cum poti mentine pacea daca nu iti arati forta. Stiu pare un paradox, dar asta este lumea in care traim. Daca vrei sa ai liniste in casa ta trebuie sa te inarmezi altfel intra oamenii cu intentii rele peste tine.

      Deci se pare ca pacea e asigurata de inarmare care poate provoca dupa aceea un razboi fiindca cei inarmati au nevoie de extindere/resurse, etc.  

      Deci fii pregatit, niciodata lumea nu va putea trai in pace! 

      PACEA = succesul diplomatiei

      RAZBOIUL = esecul diplomatiei,

      inarmarea cu politicieni slabi (actuali) va aduce SIGUR RAZBOI 

      ...

      Ai spus-o!

      In cazul asta ar trebui sa te rogi sa nu izbucneasca razboiul, ca te pierdem.  

      Ținezii își desfășoară copiii singuri la părinți că să-ți transmită ție pace?

    Din nou ,se dau nume la conferinte care semnifica pacea si serenitatea si continutul intilnirii este ...planificarea razboiului ,extinderea confruntarii ,investirea tuturor resurselor tarilor in echipamente militare ! Care e acea ...securitate ,dimpotriva noua cursa a inarmarilor e mai avansata si periculoasa decat oricand ,nu duce decat la ...mai mult razboi si zero siguranta pentru omenire (acea siguranta care ar trebui sa existe in cuvintul securitate ).

    Daca citesc bine articolul, si nu doar titlul, este vorba de DOAR O NAVA de razboi. Cealalta este o bucatarie plutitoare ("nava de aprovizionare"), nu o nava de razboi.

    Germania are doar o fregata militara si pe aia o plimba ici-colo, in rasul intregii planete. 

    1. Germanii, ca si japonezii au last cheltuielile de aparare pe seama altora, timp in care si-au investit banii in dezvoltarea economica.

      Intre timp situatia internationala s-a deteriorat si au constatat ca sunt prinsi cu chilotii in vine. Totusi nu mi-as face griji pentru ei intrucat au inteligenta, fondurile si disciplina necesare pentru a recupera in timp scurt. 

      Parte proasta pentru toata omenirea este ca am ajuns in situatia de a ne utiliza resursele si timpul in mod gresit. In loc sa reducem inarmarea si sa folosim banii pentru confortul si siguranta noastra si a planetei, noi o extindem. 

      In aceste conditii, infrangerea Rusiei este tot mai necesara pentru a descuraja pe oricine altcineva dispus sa foloseasca forta armata.

      Practic se poarta un razboi impotriva razboiului.  

      Da, am vazut cum repara "pe termen scurt" vechiturile de Leopard I produse acum 50 de ani.

      Victoria Rusiei, tot mai evidenta pentru toata lumea, este necesara pentru a convinge NATO si imperiului american sa nu mai faca "bullying" planetar. 

       

      Războiul din Ucraina marchează încetarea Pax Americana, a declarat Fiona Hill, unul dintre cei mai cunoscuți experți americani pe spațiul ex-sovietic, care a lucrat pentru administrațiile George W. Bush, Barack Obama și Donald Trump. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe din Estonia. În urmă cu un an, Fiona Hill susținea că, fie suntem conștienți de asta, fie nu, Al Treilea Război Mondial a început odată cu răsturnarea regimului Ianukovici din Ucraina, în 2014, și cu anexarea Crimeii la Federația Rusă. 

      Acum, Fiona Hill arată că asistăm nu la un război Mondial, ci la o ”revoltă” împotriva dominației americane care va duce la resetarea relațiilor globale. ”În 2023 auzim un NU răsunător împotriva dominației Statelor Unite și vedem un apetit tot mai mare pentru o lume fără hegemon”. 

      Fiona Hill arată că Rusia a ”exploatat în mod inteligent rezistența internațională împotriva conducerii americane, folosindu-se de războiul din Ucraina pentru a trasa o graniță între Vest și «Rest»”. Fosta consilieră a președintelui Donald Trump (care a depus mărturie împotriva acestuia în cadrul procesului de impeachment din 2019 și despre care Trump a spus că este ”un hoit al statului profund), a mai declarat că în Ucraina nu avem de-a face cu un război prin procură între Rusia și SUA, cu ”cu reversul – o rebeliune prin procură a Rusiei și a ”Restului” împotriva Statelor Unite”. 

      Victoria Rusiei coincide cu destrămarea federației. :)))

      mai repede se destrama europa decit federatia rusiei !

      razboiul putea fi evitat daca ucraina dadea autonomie donbasului

      ucraina a refuzat sa respecte minoritatile si acum are razboi  

      De ce ești așa nerăbdător?

      Vezi că wagneriștii putleriști au mătrășit o unitate sovietică exact când se retrăgeau din Bakhmutul tău de suflet. Orcii erau beți clampă. :)))  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb