Germania va interzice exporturile de arme

V.D.
Internaţional / 25 iunie 2019

Germania va interzice exporturile de arme

Germania va interzice exporturile de arme către majoritatea ţărilor din afara NATO şi a Uniunii Europene, au declarat luni surse guvernamentale, confirmând o informaţie publicată anterior de grupul de media Funke, transmite Reuters.

Un mic grup de aliaţi tradiţionali, respectiv Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Elveţia, vor fi exceptaţi de la această interdicţie, aceasta fiind cea mai recentă încercare a guvernului de a adopta reglementări mai stricte referitoare la exporturile de arme, aşa cum a promis în cadrul acordurilor convenite anul trecut la nivelul coaliţei.

Restricţiile anterioare aplicate sistemelor de export al armelor către ţări implicate în războiul din Yemen au provocat proteste din partea Marii Britanii şi a Franţei,, deoarece prezenţa unor componente germane numeroase în multe proiecte mixte a riscat să lezeze acorduri de export profitabile cu Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Interdicţia avută acum în vedere va avea o amploare mult mai mică şi mai puţine repercusiuni internaţionale, întrucât producţia de pistoale şi puşti tinde să nu aibă o natură transnaţională.

Cu toate că producătorii germani de arme de mână, între care Mauser şi Walther, sunt furnizori majori ai forţelor armate şi ai poliţiei din întreaga lume, guvernul anticipează ca implicaţiile financiare ale interdicţiei să fie limitate: licenţele de export acordate anul trecut au fost în valoare de 39 de milioane de euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb