GHEORGE FALCĂ: ''România are cinci mari investiţii pentru energie''


Miscellanea / 23 decembrie 2021

''România are cinci mari investiţii pentru energie''

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, afirmă că România susţine investiţii majore prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Domeniul Energiei este unul prioritar, având incluse cinci proiect de investiţii.

"În primul rând prin PNRR este prevăzută finanţarea pentru instalarea a 950 MW de noi capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile (eoliană şi solară) până la 30 iunie 2024. Vorbim de asemenea de construirea în regiunea Oltenia a 1.870 km de reţea de distribuţie a gazelor care să permită transportul hidrogenului verde (utilizând gazele naturale în combinaţie cu hidrogenul verde ca măsură tranzitorie), şi instalarea unor capacităţi de producţie de hidrogen verde de cel puţin 100 MW în electrolizoare, care să producă cel puţin 10.000 de tone de hidrogen din surse regenerabile până la 31 decembrie 2025. O altă investiţie va fi cea privind instalarea unei capacităţi de cel puţin 300 MW de producţie combinată de energie termică şi energie electrică pe gaz care să permită utilizarea gazelor din surse regenerabile şi cu emisii scăzute de carbon până la 30 iunie 2026'', a precizat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

De asemenea, acesta a adăugat: ''România va realiza un lanţ industrial de producţie/asamblare/reciclare a bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice şi noi capacităţi de stocare a energiei electrice: atingerea unei capacităţi anuale de cel puţin 2 GW de fabricare şi asamblare a bateriilor, de cel puţin 200 MW de celule şi panouri fotovoltaice şi instalarea unei capacităţi de stocare a energiei electrice de cel puţin 240 MW (sau 480 MWh) până la 31 decembrie 2025. Nu în ultimul rând vorbim de finalizarea a cel puţin 50 de proiecte de eficienţă energetică în industrie până la 31 decembrie 2025".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sunt capacitati hidro incepute pe vremea lui Ceausescu si neterminate.Mai mult se carpesc.Se vede ca politicieni au fost ocupati mai mult de escrocherii pentru buzunarul lor si ne mint cu vorbe frumoase.

    1. Pe cine asteptam,de 30 ani,sa ne termine centrala de la tarnita?.Mai nou nici nu se mai pomeneste de ea! Dorim multe dar nu punem osul la treaba.

      multe din ce se discuta nu se vor face...

      romania pierde 4-5 milioane de oameni pe cale naturala pana in 2045... 

      putin probabil sa creasca asemenea capacitati... cand inca avem capacitati ce sunt tot in faza de livrare de peste 20 de ani... (unde costurile au fost colosale... costuri mai mari de peste 20 de ani in raport cu livrarea curentului pe alti 40 de ani-- termen reali daca scadem inflatia viitoare). 

      s e m n a t co me n tu ri cre tin e 

    Pt. vorbe goale DOVEDITE ???

    Pt. ne răspundere ???? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb