GHEORGE PIPEREA: "Aşteptaţi-vă la creşterea generalizată a preţurilor produselor de larg consum, conjugată cu scăderea puterii de cumpărare a banilor"

F.A.
Miscellanea / 8 aprilie 2021

"Aşteptaţi-vă la creşterea generalizată a preţurilor produselor de larg consum, conjugată cu scăderea puterii de cumpărare a banilor"

Urmează o creştere generalizată a preţurilor produselor de larg consum, conjugată cu scăderea puterii de cumpărare a banilor, atrage atenţia avocatul Gheorghe Piperea, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Specialistul a explicat: "Administraţia Joe Biden anunţă creşterea impozitului pe companii de la 21% la 28%, şi Jeff Bezos salută ideea. Îşi permite să achite nouă taxă, mai ales că diferenţa o va lua din creşterea costurilor serviciilor pe care le vinde pe platforma sa de 2 trilioane (capitalizare bursieră) şi a preţurilor pe care le va pretinde pentru produsele sale predictive (estimarea intenţiilor şi a comportamentului la achiziţii ale captivilor platformei, care nu ştiu că sunt înlocuiţi în decizia de achiziţie de avatarurile lor informatice). Să vedem ce reacţie vor avea ceilalţi moguli Big Tech şi patronii din Big Pharma şi Big Finance. Probabil aceeaşi - multimiliardarii progresişti sunt foarte de dreapta atunci când e vorba de privatizarea profiturilor (plus acumularea monopolurilor, a rentelor şi a privilegiilor neo-feudale) şi foarte de stânga atunci când e vorba de socializarea pierderilor. Aşadar, aşteptaţi-vă la creşterea generalizată a preţurilor produselor de larg consum, conjugată cu scăderea puterii de cumpărare a banilor (cauzată de explozia de dolari şi euro suplimentari faţă de volumul de mărfuri şi servicii aruncaţi pe piaţă de Fed şi BCE, pentru motive de «luptă» contra pandemiei).

Eu sunt fan.

Aştept chiar cu nerăbdare o taxă suplimentară de 3% pe cifra de afaceri a primelor 1000 de companii americane şi pe averea primilor 75 de mii de multimilionari americani, taxă despre care vorbea senatoarea Elisabeth Warren, în campania pentru prezindenţiale, taxă având ca scop preluarea la stat a creditelor de studii ale celor 44 de milioane de americani falimentaţi de cele 1,4 trilioane de dolari datorii la bănci, rezultate din nocivele student loans, care au făcut din sistemul de educaţie american cel mai aberant de scump şi cel mai exclusivist din lume şi din istorie.

Nici această taxă nu îi va falimenta pe Bezos, Musk, Gates, Zuckerberg, Page & Brin, Buffet, Larry Fink eiusdem farinae.

Doar că zisa taxă va face produsele, serviciile şi viaţa mai scumpe pentru noi - ceea ce e bine, pentru că vom fi mai slabi, mai sănătoşi şi mai atenţi cu mediul, cu familia, naţiunea şi credinţa, chestiile astea mici şi neimportante la care ne întoarcem mereu de fiecare dată când nu mai putem huzuri în mod hedonist.

Ironic, ba chiar comic, este că Trump a ţinut cu dinţii la taxarea redusă a corporaţiilor. A fost unicul său război: s-a opus Tratatului de la Paris pentru că antrena costuri de mediu şi taxe suplimentare în dauna corporaţiilor americane; a scos America din OMS şi din tot felul de tratate globale pe motiv că favorizează China şi cresc taxele; s-a opus cu îndârjire planurilor OCDE, legislaţiei Franţei şi proiectelor UE de taxare cu 3% pe cifra de afaceri a corporaţiilor Big Tech.

Ce să vezi - nu numai că gigamiliardarii Big Tech au votat cu Biden, făcând o mizerabilă campanie anti-Trump, dar au mers până într-acolo încât să îl interzică total pe Trump în lumea lor virtuală şi în mass media main stream pe care o controlează. Culmea totalitarismului informatic - au fost interzişi sau suspendaţi şi «trumpiştii»!"

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Asta pentru ca , capitalul strain care a infulecat Romania , actioneaza concertat pentru ingenuncherea tarii , dar si pentru ca institutiile care ar trebui sa apere tara , sint tot de partea acestuia .

    1. corect, a infulecat Romania cu ajutorul guvernelor post-decembriste care au primit spagi de zeci de milioane de dolari.....nu pe numele lor personal bineinteles.

    Incepe deja. Si ce face guvernul nostru demagog pentru a ameliora situatia? Apeleaza la importuri??? Recomanda cure de slabire, pentru a fi in ton cu moda??? Aud?!

    1. Guwerneru[ Catzu imprumuta 3,5 miliarde de EU de pe piata europeana, prin emisiune de obligatiuni pe 12 si 20 de ani !!!

      Dar care e destinatia banilor...? 

      Investeste in pensii si salarii. Au randament bun in alegeri!

      Excelent reply. "Randament".

    Ni se da si piper si sare in ochi ca nu cumva pe specialitatea avocatilor ce ar trebui sa acorde consultanta "pagubitilor" versus "iresponsabililor cercetatori in virusologie" sa vedem initiative si procese intr-un tribunal international asa cum isi luase "avant" si a fost "placat" brusc si neregulamentar un trompetist in timp ce arbitrii se uitau la reclame tentante pe bani grei ce i-au si "vizualizat" in "buzunarul lor electronic" "prestand " ei reclama "gratis". .."piece of cake"

    1. Din pacate, a dat sperantze in deshert creditatzilor in chf shi eur....demonstrandu-shi in final incompetentza. Acum scrie editoriale generoase, mai ramane sa solicite donatzii pentru caini cu covrigi in coada...

      "sa vedem initiative si procese intr-un tribunal international" (sic):-)...deci intr-un tribunal international spui stimabile, de unde rezulta ca pana si voi astia "da dreapta" ati inteles cum e cu "justitia independenta" in Romania, justitie siluita de 17 ani in toate formele din 2005 de la venirea la putere a lui basescu-petrov si iohaniSS. De avut in vedere ca in 2004 PSD a incheiat toate capitolele pentru aderarea la UE deci Justitia fusese reformata dupa standardele UE pt a putea incheia capitolul respectiv:-)

      pai lui Soviani si lui Cosea le a inchis gura cu posturi la stat caldute, sa nu mai desteapta bovina la Money Chanel iar Bogdan Baltazar n a mai avut zile.

      Un nesimțit acest avocat!! Își dădea cu cărămidă in piept că o să facă și o să dreagă cu Euro și Francul elvețian pe o parte, și pe partea cealaltă era consilierul lui Tudose, al Veoricai, al primăriței Bucureștiului, etc. Ca să știm și noi , cine își scrie singur legile care îi aduc avantaje in afaceri si apoi le trece prin parlament prin Zamfir.

      crezi ca-i mai nesimtit decat tine ? si daca era consilierul nu stiu cui , ce ? trebuia aprobare de la tine ? legile despre care baigui ii aduc avantaj numai lui ?

      recunoastem nostalgia de a se "huzuri în mod hedonist" sub "vizionara conducere de partid si de stat" si de pe vremea lui Ceao si pana la "incheierea capitolelor de aderare la UE" ca si "favoare" facuta de "privilegiatii sortii" pentru "prostime" de parca nu ar fi fost datoria lor pentru care fiecare cetatean a contribuit sa-i "retribuie" contra prestatiei lor ce ne este "servita" ca o aparare in "malpraxisul" evident de demonstrat in cazul "operatiei reusite pacient mentinut in coma comunistoida " dependent de "aparatul de partid" ce este "in toate" indiferent de subiect.

      Esti bou/vaca. Categoria usr/tefele.

    "Urmează o creştere generalizată a preţurilor produselor de larg consum, conjugată cu scăderea puterii de cumpărare a banilor, atrage atenţia avocatul Gheorghe Piperea"

    da si da.

    confirm ca asa va fi.  

    1. eu stiam ca asta inseamna scaderea puterii de cumparare a banilor, dar na, ce sa-i faci, omu e avocat.

      Doua tabere de lingai se bat pentru apararea borfasilor de randul lor.Voi nu primiti nimic dar luptati voiniceste.Ca pe timpuri,luptau pentru voda.Oricare ar fi fost vada ei tot saraci si umili ramaneau, dar luptau. FITI VIGILENTI SI GATA DE LUPTA TOVARASI.Nu veti primi mai mult de o mangaiere pe crestet dar in inima o bucurie enorma,vi s-a recunoscut barbatia si curajul.

      Adevarul :nu toti ce lupta aici lupta dezinteresti.NU

    Deci, ce e de făcut? Cumpără lumea aur sau euro sau ce?

    1. Cheltuieste pe femei!

      asteapta o corectie pe bursa mai zdravana si ia-ti actinuni care traditional acorda dividend

      conduci masina? ia petrom ca sa iti recuperezi banii prin dividende 

      bei, mananci? ia actiuni care dau dividende din aceste sectoare 

      mai aprinzi becul? ia electrica  

      dai drumul la centrala ? merge un romgaz sa iei sau transgaz ,etc,,,,etc,,,  

      porneste de la actiunile tale zilnice unde o sa te arda la bani inflatia si la momentul potrivit initiaza actiuni de recuperare a pierderii prin plasament investitional (adica cumperi si tii actiunile cu anii, culegand dividendele, fara sa faci trading - sa cumperi si sa vinzi pe durate scurte)  

      mai simplu de atat nu o pot zice 

      ce pierzi prin cresterile de preturi castigi prin dividende (pentru ca dividendele sunt determinate si alocate in urma existentei unui profit pentru acea companie sau in urma redirectionarii unor rezerve pe care acea companie le are) . 

      o alta alternativa la inflatie e protectia data de achizitia activelor cu utilizare de lunga durata

      Interesanta abordare. Deci investitia ar trebui calibrata la consumul estimat pe o perioada da cativa ani.

      Activ cu utilizare de lunga durata ar fi... un imobil cu scopul dedicate de inchiriere? 

      da, ar putea fi asa.

      sau daca ai banuti mai relevanti studiaza atent spatiile comerciale!  

      ceea ce ai face cu persoane fizice poti face cu persoane juridice (si e mai usor cu persoane juridice - exista contracte, nu iti fug peste noapte si sa te lase cu intretinerea neplatita,etc).  

      ideea e ca tot timpul sa creezi situatii de balanta: ce pierzi pe o parte (scaderea puterii de cumparare datorita inflatiei) sa castigi pe alta parte 

      iar in cazul actiunilor de dividend chiar functioneaza treaba asta = pe masura ce companiile castiga (nominal) mai mult (datorita preturilor de vanzare mai mari) tu devenind detinator al unei parti din acea companie recuperezi prin dividende parte din pierderea puterii de cumparare.  

      Un sistem de balante. Echilbru in toate.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb