Gheorghe Piperea: "60 de bănci regionale americane se «pregătesc» de faliment"

S.B.
Bănci-Asigurări / 20 martie 2023

Gheorghe Piperea: "60 de bănci regionale americane se «pregătesc» de faliment"

După falimentele Silicon Valley Bank, Signature Bank şi Silvergate, alte 60 de bănci regionale americane se "pregătesc" de faliment sau de preluarea de către alte bănci mari precum Goldman Sachs, Citigroup sau Wells Fargo, afirmă avocatul Georghe Piperea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Atât de «solid» e sistemul bancar american, atât de «bine» au acţionat autorităţile bancare elveţiene, încât situaţia se «îmbunătăţeşte» din ce în ce mai rău...

După trei falimente de 300 de miliarde dolari pierderi (Silicon Valley Bank, Signature Bank, Silvergate), alte 60 de bănci regionale americane se «pregătesc» de faliment sau de preluarea de către cele 5 mari găuri negre bancare americane (JP Morgan, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs), într-o operaţiune de concentrare economică fără precedent în istorie şi fără contrargumente. Poate că asta o fi fost chiar planul ... " a scris Piperea.

Totodată, acesta a atras atenţia şi asupra acţiunilor Credit Suisse, preluate de UBS, care au scăzut astăzi cu 60%, menţionând că obligaţiunile emise anterior s-au devalorizat.

"Acţiunile Credit Suisse, chiar preluată fiind de rivala UBS, au scăzut azi cu 60%. Obligaţiunile emise anterior (cca 18 mld euro) nu mai au nicio valoare. Bondurile americane sunt şi mai otrăvite acum, pentru că şi UBS le avea în portofoliu. Falimentul Credit Suisse contaminează acum şi UBS şi, prin interconexiunea impusă de Banca Înţelegerilor Internaţionale de la Basel (Bank of International Settlements), şi băncile europene.

Între timp, saudiţii, principalii deponenţi la Credit Suisse, îşi retrag masiv dolarii, operând schimburi în remnimbi (yuani chinezeşti convertibili). Aşa vor face toţi cei care nu mai vor dolarul ca monedă de referinţă internaţională - brazilieni, indieni, iranieni, ruşi, africani.

Posibila arestare a lui Trump de mâine (anunţată chiar de el) nu va rezolva cu nimic criza. O va agrava.

Ca să nu mai vorbim că Xi a bătut deja palma cu putinul ...

Aşa cum ziceam, situaţia se «îmbunătăţeşte» din ce în ce mai rău ..." a scris Piperea pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Falimentul unei banci nu inseamna ca se pierd toate activele acesteia.

    1. A fost cumparata pe 3 lei si are active imense. Pare cime e actionar minoritar Majoritar la UBS....:-)

      UBS sold a roughly 9 percent stake to the Government of Singapore Investment Corporation this month to stop a fresh round of subprime writedowns and a second, smaller stake to an undisclosed Middle East investor.

      The FT reported that the mystery investor was Saudi Arabian, quoting a figure with knowledge of the negotiations. 

      It was reasonable to assume that the kingdom’s ruling family was involved in the deal and approved it, the FT said. 

      Banca federala a obligat ubs sa cumpere. ÎMPOTRIVA VOINȚEI ACȚIONARILOR ȘI ÎNCĂLCÂND LEGEA!!!! Bondurile AT1, COCOS, ar fi trebuit sa devina 0 doar după ce acțiunea ar fi ajuns la zero. Banca federala a încălcat un contract între banca și investitori, a păstrat valoarea acțiunii și a dus la 0 bondurile. AT1 fiind achiziționate de fonduri de pensii, investitori, etc. O piață de 250miliarde se evapora! Pare într-adevăr începutul sfârșitului.

    Exact in acest moment ma uitam in timp real la Graficul Istoria Falimentelor Bancare din 1930 pana in prezent si arata uimitor :D

    Sa nu mai spunca "paguba" de acum a pornit tot ca in 2008 cu primul Bat bare si pe urma descrescator. 

    Primul bat de acum este mai mare ca cel din 2008 doar ca "suma" in realitate pagubita este /devine in termeni reali de putere cumparare in usa mai mica!  

    Cica dupa primul bat de explozie pe grafic falimente inca 3-4 bete descrescatore sunt ca medie. 

    Deci normal ca alte falimente in fata.. se decolateralizeaza carnatul de derivate si leviere legate. 

    Se mai numeste si " cross collateralization asset loans " de aici plesnesc baloanele ciclice. 

    s c cret 

    Imi placea de tine. Destept, cu idei, cu forta si curaj. Te-am citit in pandemie si am resonat cu tine. Propunerile alea cu darea in plata, mai putin, nu vreau sa detaliez. Cand am vazut cum tratezi jaful ASF din asigurari care va costa tara asta milioane de euro pt Euroins dupa alte sute pt City Insurance, am ramas interzis. Am mai citit o data. Am urmarit cu atentie si prestatia prietenului Zamfir in Parlament la audierea ASF. Ceva mai hidos si mai penibil mai rar. Rar, urat dar complementar cu diafanele tale abordari. Unde este omul de rand pentru care “v-ati luptat “ sa introduceti darea in plata? Asiguratii RCA nu mai sunt oameni care trebuie aparati? Unde a disparut omul integru care spune lucruri pe care altii nu au puterea sa le spuna? Unde e grins pentru buget? Dar pentru tara? Dar unde este mult clamata demnitate a adevarului? Minima moralia, domnule Piperea!

    1. Piperea a luptat si va lupta pentru el. Despre ce om integru vorbiti?

      Le-a luat la oameni bani in procesele cu bancile, bagand mii de debitori cu contracte diferite in aceeasi actiune, pentru popularitate. 

      A vrut sa ajunga in parlament dar nu a reusit si este politicianul tipic populist.

    Toate le știe piperea. El și cu ciuvică. Doi obosiți.

    1. Obosiți rău.

      orice prost este deranjat cand altul, stie .

    Habar nu are de ce se intampla

    1. tu daca ai habar ce se intampla de ce tii secret , pretios ridicol ? lumineaza-ne tu !

    Toate băncile de pe planeta au pierderi serioase din deținerile de titluri de stat emise timp de treisprezece ani la dobânzi minime. Odată cu creșterea dobânzilor, toate acele obligațiuni generează pierderi, daca esti nevoit să le vinzi la prețul pieței. Așa că, tot sistemul bancar este ciuruit, iar autoritățile din toată lumea ne mint că nu-i nici o problema. Fondurile de pensii au aceeași problema.

    Da, vor fi niste falimente. Dar marile banci vor rezista, CS a avut pierderi mari in ultimii 2 ani , deci e o exceptie de f prost management. Aceasta criza/ recesiune ce o fi nu e nimic altceva decat o oportunitate de a cumpara mai ieftin niste firme bune. Pt ca piata isi va reveni pe plus pe invariabil asa cum si-a revenit mereu de cand s-a inventat bursa. Mai ales in Romania daca tinem cont si de cat de mult s-a devalorizat leul in ultimii 2 ani si se devalorizeaza in continuare.

    1. Leul e supraevaluat dat fiind ca puterea lui de cumpărare a scăzut cu 20% în ultimii 2 ani, în timp ce valoarea nominală e aceeași. Dacă luam referință euro, leul e supraevaluat cu minim 10%.

    Domnu pipera,vezi de avocatura dumitale,nu te baga peste tot,mai ales unde nu te pricepi...

    Felicitari pt condei!

    Daca bogatii renunta la dolari si Sua si Eiropa vor avea pb.

    ... 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb