Gigi Becali, amendat de Consiliul Concurenţei pentru preluarea Arcom, în 2008

V.P.
Ziarul BURSA #Companii / 24 ianuarie 2014

Consiliul Concurenţei a decis să-l amendeze pe omul de afaceri Gheorghe Becali cu 183.000 de lei pentru preluarea companiei Arcom SA fără notificare. "Prin mai multe tranzacţii succesive, domnul George Becali a achiziţionat, în 2008, pachetul majoritar de acţiuni, respectiv 71,53% din capitalul social al companiei Arcom SA Bucureşti, dar nu a notificat autoritatea de concurenţă cu privire la această operaţiune", se specifică în comunicarea instituţiei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor etc., înainte ca autoritatea de concurenţă să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

În urma investigaţiei declanşate în 2012, Consiliul Concurenţei a constatat că după dobândirea controlului asupra Arcom SA Bucureşti, şi implicit asupra companiilor controlate de aceasta, Becali şi-a exercitat drepturile de vot aferente participaţiei achiziţionate în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor Întreprinderii, în acest fel încălcând regulile privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor.

În comunicarea instituţiei se mai specifică: "Conform Legii concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ".

Arcom Bucureşti, fosta Antrepriză Română de Construcţii Montaj, a fost înfiinţată în anul 1969 şi are activităţi în execuţia de lucrări de construcţii, producerea si comercializarea materialelor de construcţii şi instalaţii şi altele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb