Glissando Garden Center - afaceri şi profit în creştere, în primele trei luni ale anului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iunie

Sursa foto: facebook / Bursa de Valori Bucuresti

Sursa foto: facebook / Bursa de Valori Bucuresti

English Version

Compania a debutat ieri la BVB, având o evaluare bursieră de 22,7 milioane lei cu puţin înaintea închiderii sesiunii de tranzacţionare

Glissando Garden Center, societate specializată în comerţul cu flori, plante, articole de grădinărit şi produse pentru protecţia plantelor, a realizat în pentru primele trei luni ale anului o cifră de afaceri de 7,2 milioane lei, cu 39% peste cea din acelaşi interval din 2023 şi un profit net de 0,74 milioane lei, în creştere cu 430%, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Activitatea Glissando Garden Center se bazează pe vânzarea mărfurilor prin intermediul celor două magazine proprii, care dispun de o suprafaţă totală de prezentare de peste 6.800 mp.

Cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 6,04 milioane lei, în creştere cu 34,3% faţă de cele din primele trei luni ale anului trecut, cele mai mari fiind cheltuielile cu mărfurile, în sumă de 4,8 milioane lei, în creştere cu 41,7% comparativ cu cele din primele trei luni ale anului trecut.

În aceste condiţii, compania a raportat un rezultat operaţional de 1,19 milioane lei, cu 70,91% peste cele din perioada similară a anului precedent. Marja netă a profitului a fost de 10,24%, în creştere de 3,7 ori comparativ cu primele trei luni ale anului 2023, ceea ce reflectă o gestionare eficientă a resurselor societăţii, conform raportului societăţii.

Acţiunile Glissando Garden Center au debutat ieri în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, având, la ora 17:00, un preţ de 0,54 lei, ceea ce oferă companiei o evaluare bursieră de circa 22,7 milioane lei, în intervalul de 20,9 milioane lei - 37,6 milioane lei, estimat de intermediarul Goldring în documentul de listare.

"O dată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti, conducerea societăţii urmăreşte să implementeze strategii de atragere a investitorilor şi să utilizeze mecanismele pieţei de capital ca surse de finanţare pentru susţinerea planurile de expansiune şi implementarea proiectelor de dezvoltare", se arată în raportul de ieri al companiei de la BVB.

În prezent, Ioan Biianu deţine 80,1% din Glissando Garden Center, restul de 19,9% fiind free-float. Potrivit informaţiilor din document, în următoarele şase luni de la listare, acţionarul majoritar se angajează să susţină lichiditatea acţiunii prin scoaterea la vânzare de acţiuni reprezentând până la 10-15% din deţinerile proprii, în funcţie de condiţiile pieţei.

Pentru acest an, Glissando Garden Center şi-a bugetat afaceri de 26,5 milioane lei, care vor creşte la 33,8 milioane lei anul viitor şi la 43,4 milioane lei în 2026. Profitul net este estimat la 1,06 milioane lei în 2024, respectiv 1,35 milioane lei în 2025 şi 1,74 milioane lei în anul următor, potrivit informaţiilor din documentul de listare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. rezultate bune, fix dupa listare. Sa vezi si sa nu crezi. Luati cu doua maini, ca sigur nu scad rezultatele mai tarziu

    Hmmm...e un domeniu interesant pentru politicieni, gardulete vii panselute copacei puieti....etc, cred ca merge si mai bine dupa alegeri cand e clar ca au 4 ani in fata de furat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb