Globalworth a lansat o emisiune de obligaţiuni de 550 de milioane de euro

C.P.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 iunie 2017

Globalworth a lansat o emisiune de obligaţiuni de 550 de milioane de euro

Compania Globalworth, condusă de Ioannis Papalekas, a lansat cu succes o emisiune de euro-obligaţiuni în valoare de 550 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.

Bondurile au o maturitate de cinci ani, scadentă la 20 iunie 2022, şi o rată anuală a dobânzii fixă de 2,875%, plătibilă anual începând cu 20 iunie 2018.

Compania a solicitat admiterea bondurilor pe Lista oficială a Bursei irlandeze şi tranzacţionarea pe piaţa reglementată. Titlurile au fost evaluate la BB + / stabil de către Standard & Poor's şi Ba2 / stabil de către Moody's, potrivit comunicatului.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite pentru achitarea unor datorii ale companiei, dar şi în scopuri corporative generale.

Companiile Deutsche Bank AG, J.P. Morgan Securities plc şi UBS Limited au avut calitatea de brokeri iar BT Capital Partners S.A. şi Rand Merchant Bank, o divizie a FirstRand Bank Limited (filiala din Londra), au fost co-manageri.

Dimitris Raptis, Deputy CEO şi director de Investiţii la Globalworth, a declarat: "Această tranzacţie simplifică mult structura datoriei noastre şi reduce semnificativ costul mediu al datoriei, permiţându-ne în acelaşi timp să ne întărim poziţia astfel încât să trecem la următorul nivel de dezvoltare nu doar în România, ci şi în Europa Centrală şi de Est şi mai ales în Polonia".

Compania Globalworth Real Estate Investments Limited este cel mai mare investitor în clădiri de birouri din România, fiind înfiinţată în anul 2013, potrivit comunicatului citat. În prezent, compania deţine un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro, clădiri certificate clasa "A", şi se concentrează asupra valorificării oportunităţilor de investiţii în România şi în Europa. Printre asset-urile companiei se numără Globalworth Tower, Green Court A şi B, TCI, Unicredit HQ, Globalworth Plaza, Upground Towers. Acţiunile companiei au fost acceptate la tranzacţionarea pe piaţa bursieră de la Londra (AIM) în iulie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb