GORGHIU:  "Unitatea forţelor de dreapta ar spori şansele ca R. Moldova să aibă un preşedinte 100% proeuropean"

Laura Boico
Politică / 16 septembrie 2016

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Partidului Popular European din Moldova, fostul premier Iurie Leancă, a specificat că unitatea forţelor de dreapta chiar din primul tur al alegerilor prezidenţiale ar spori şansele ca Republica Moldova să aibă un preşedinte sută la sută proeuropean.

"Printre temele discutate s-au aflat reformele realizate de Republica Moldova pentru apropierea de Uniunea Europeană, sprijinul concret dat de România pentru românii dintre Prut şi Nistru, precum şi alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, programate luna viitoare, pe 30 octombrie. Copreşedintele Alina Gorghiu a spus că unitatea forţelor de dreapta chiar din primul tur al alegerilor prezidenţiale ar spori şansele ca Republica Moldova să aibă un preşedinte 100 la sută proeuropean", potrivit unui comunicat al Biroului de presă al PNL remis redacţiei.

Liderul liberal a menţionat că e nevoie, în continuare, de stabilitate politică în Republica Moldova şi şi-a exprimat speranţa în deblocarea cât mai rapidă a finanţărilor europene.

"România este şi va continua să fie cel mai puternic avocat al căii europene a Republicii Moldova. Sunt convinsă că, mai devreme sau mai târziu, românii de pe ambele maluri ale Prutului se vor regăsi în Uniunea Europeană", a transmis ea.

Iurie Leancă a fost ministru de Externe, iar ulterior, în anii 2013 - 2014, a fost prim-ministru al Republicii Moldova. În timpul mandatului său de premier, în iunie 2014, Iurie Leancă a semnat la Bruxelles Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, moment considerat drept cea mai importantă realizare de politică externă a ţării de la declararea independenţei în 1991, conform aceleiaşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb