Grecia caută un consilier financiar pentru vânzarea unui pachet de 5% din acţiunile OTE

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 aprilie 2017

Grecia caută un consilier financiar pentru vânzarea unei participaţii de 5% în cel mai mare operator elen de telecomunicaţii - Hellenic Telecommunications Organization (OTE) - a anunţat joi Agenţia de privatizare (HRDAF), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

OTE, care are operaţiuni şi în România, este controlat în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom, în timp ce statul grec mai deţine un pachet de 10%. Conform termenilor acordului de privatizare a OTE, Deutsche Telekom are drept de preemţiune în cazul în care statul grec îşi vinde participaţia.

Vânzarea a jumătate din acţiunile deţinute de statul grec la OTE face parte din programul ambiţios de privatizări convenit de autorităţile de la Atena cu creditorii internaţionali, program care ar urma să genereze 14 miliarde de euro până în 2022.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom Româ-nia, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul "T'.

Noul Guvern de stânga a oprit unele privatizări, când a venit la putere în 2015, dar le-a relansat în 2016, ca parte a acordului semnat cu creditorii internaţionali. Al treilea pachet de asistenţă financiară obţinut de Grecia - în valoare de 85 de miliarde de euro- prevede un program masiv de privatizare. Banii obţinuţi vor fi folosiţi la achitarea împrumuturilor primite pentru recapitalizarea băncilor şi pentru finanţarea investiţiilor. În ultimii cinci ani, Grecia a obţinut din privatizări trei miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb