Grecia: Ministrul de Finanţe, optimist cu privire la rezultatele testelor de stres ale BCE

V.B.
Internaţional / 19 octombrie 2014

Actualizare 17:50 Hardouvelis: "Suntem într-un echilibru delicat"

Grecia se află într-un echilibru delicat, iar incertitudinile privind viitorul economiei au generat reacţii negative pe pieţele financiare, a declarat astăzi ministrul de Finanţe de la Atena, Ghikas Hardouvelis, citat AFP.

"Suntem într-un echilibru delicat. Actuala dinamică din peisajul economic necesită stabilitate politică", a afirmat Hardouvelis, adăugând că pieţele îşi vor reveni când motivele de incertitudine vor dispărea.

Întrebat despre intenţia Greciei de a "divorţa" de FMI, ministrul Finanţelor a răspuns că nu este vorba despre un divorţ, ci de schimbarea relaţiei cu creditorul internaţional: "FMI va rămâne alături de noi ca observator, fără a putea să exercite un control sever asupra finanţelor ţării, aşa cum se întâmplă în cazul altor state care au beneficat de împrumuturi".

Ca să calmeze pieţele, premierul grec conservator Antonis Samaras a admis că ţara sa are în vedere, după încheierea programului european de împrumut, obţinerea unei linii de credit preventive din partea Mecanismului European de Stabilitate. Totuşi, Samaras nu s-a exprimat în legătură cu perspectivele legate de programul Greciei cu FMI.

---

Rezultatele testelor de stres derulate de Banca Centrală Europeană (BCE) nu vor provoca surprize majore pentru băncile din Grecia, a declarat astăzi ministrul de Finanţe de la Atena, Ghikas Hardouvelis, preluat de Reuters.

Recentele turbulenţe de pe pieţele financiare au sporit temerile investitorilor în legătură cu rezultatele testelor, ce vor fi publicate duminica viitoare. National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank Ergasias şi Alpha Bank sunt unele dintre instituţiile financiare care vor fi supuse testelor de stres. Băncile europene s-au pregătit pentru verificările BCE şi au strâns de la începutul anului peste 100 miliarde euro, vânzând din active şi ştergând din creditele neperformante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb